Шедевр китайської кухні: готуємо курку Гунбао з арахісом
Ця страва містить безліч корисних елементів і її готування не займає багато часу

Рецепт курки Гунбао/Фото: Getty images
Курка Гунбао - це знаменита китайська страва, що виникла в провінції Сичуань. Вона складається з порізаної курки, часнику та овочів. Перець чилі робить її досить гострою, що ідеально підійде для любителів спецій та приправ. У статті ми поговоримо про те, як його приготувати..
Складові
- 2 курячі грудки;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 перець чилі;
- 1 болгарський перець;
- 1 огірок;
- 100 г смаженого арахісу;
- 4 столові ложки соєвого соусу;
- 2 столові ложки меду;
- 6 столових ложок води;
- Рослинна олія;
- Сіль.
Алгоритм приготування
- Курячі грудки нарізаємо на великі шматочки.
- Змішуємо соєвий соус із медом. Перемішуємо доки розчиниться мед, а потім додаємо туди воду.
- Половиною соусу поливаємо курку і перемішуємо.
- Дрібно нарізаємо часник та гострий перець чилі, очищений від насіння.
- Обсмажуємо їх на добре розігрітій сковороді з олією протягом 2-3 хвилин.
- Додаємо курячу грудку. Смажимо поки що курка підрум'яниться.
- Поки смажиться курка, нарізаємо на великі кубики огірок та болгарський перець.
- Коли підрум'яниться курка зменшуємо вогонь на середній. Потім додаємо огірок, болгарський перець та смажений арахіс. Також, якщо потрібно, слід додати трохи води. Перемішуємо і гасимо всі разом приблизно 7 хвилин.
- У соус, що залишився, додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.
- Додаємо соус, що залишився, до курки з овочами і смажимо, помішуючи, поки соус не загусне.
Раніше ми розповідали, як приготувати куліш за рецептом справжніх козаків.
Джерело:
Recepty Natali
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ