RU UA
1

Шедевр китайської кухні: готуємо курку Гунбао з арахісом

Рецепти 14:38 - 16 березня 2023

Ця страва містить безліч корисних елементів і її готування не займає багато часу

Рецепт курки Гунбао/Фото: Getty images

Рецепт курки Гунбао/Фото: Getty images

Курка Гунбао - це знаменита китайська страва, що виникла в провінції Сичуань. Вона складається з порізаної курки, часнику та овочів. Перець чилі робить її досить гострою, що ідеально підійде для любителів спецій та приправ. У статті ми поговоримо про те, як його приготувати..

Складові

  • 2 курячі грудки;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 перець чилі;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 огірок;
  • 100 г смаженого арахісу;
  • 4 столові ложки соєвого соусу;
  • 2 столові ложки меду;
  • 6 столових ложок води;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Алгоритм приготування

  1. Курячі грудки нарізаємо на великі шматочки.
  2. Змішуємо соєвий соус із медом. Перемішуємо доки розчиниться мед, а потім додаємо туди воду.
  3. Половиною соусу поливаємо курку і перемішуємо.
  4. Дрібно нарізаємо часник та гострий перець чилі, очищений від насіння.
  5. Обсмажуємо їх на добре розігрітій сковороді з олією протягом 2-3 хвилин.
  6. Додаємо курячу грудку. Смажимо поки що курка підрум'яниться.
  7. Поки смажиться курка, нарізаємо на великі кубики огірок та болгарський перець.
  8. Коли підрум'яниться курка зменшуємо вогонь на середній. Потім додаємо огірок, болгарський перець та смажений арахіс. Також, якщо потрібно, слід додати трохи води. Перемішуємо і гасимо всі разом приблизно 7 хвилин.
  9. У соус, що залишився, додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.
  10. Додаємо соус, що залишився, до курки з овочами і смажимо, помішуючи, поки соус не загусне.

Раніше ми розповідали, як приготувати куліш за рецептом справжніх козаків.

Джерело: Recepty Natali

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин