Ідеальна яєчня-бовтанка: рецепт приготування смачного і поживного сніданку
Як приготувати ідеальний скрембл з томатами, кукурудзою та зеленню
Рецепт яєчні-бовтанки з кукурудзою і томатами/Фото: Ketut Subiyanto/Pexels
Яєчня - це один з найпопулярніших видів сніданку. Тим паче, як і приготування борщу, кожна господиня має власний рецепт, як саме приготувати яєчну страву. Хтось готує омлет, хтось просто смажить яйця, а хтось готує бовтанку. Ми пропонуємо вам оновлений і дуже смачний рецепт ніжної яєчні-бовтанки (скрембл). Він швидкий у приготуванні та ідеально підходить для сніданку.
Деталі
Пропонуємо вам приготувати яєчню-бовтанку з кукурудзою, зеленою цибулею та томатами — це чудова варіація класичного скремблу на сніданок.
Цей рецепт можна видозмінювати за власними вподобаннями: можна додати ковбасу, бекон, гриби, шинку, сир або скибочки авокадо перед подачею на стіл.
Секрет ідеального скремблу полягає в енергійному збиванні яєць у мисці перед додаванням на сковороду.
Інградієнти (на 4 порції)
- Вершкове масло - 2 ст.л.;
- Олія соняшникова рафінована - 1/2 ст.л.;
- Зерна кукурудзи - 1 склянка;
- Курячі яйця - 8 шт.;
- Помідори - 2 шт.;
- Зелена цибуля;
- Сіль, спеції - за смаком.
Спосіб приготування
- Наріжте томати середніми шматочками та підготуйте кукурудзу до смаження. Якщо вона була заморожено, то попередньо промийте водою і відкиньте на друшляк.
- На пательні нагрійте вершкове масло та олію на середньому вогні. Додайте нарізані томати та зелену цибулю та готуйте близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте кукурудзу, перемішайте та готуйте ще близько 2 хвилин.
- Поки смажаться інгредієнти, у невеликій мисці збийте яйця з сіллю, можете додати спеції за бажанням.
- Суміш яєць вилийте у сковорідку до томатів та кукурудзи і готуйте на середньому вогні, не перемішуючи, поки суміш не почне схоплюватися.
- Потім двічі перемішайте або поки яйця не змішаються з томатами та зеленою цибулею, і готуйте близько 2 хвилин або поки яйця не набудуть потрібної вам консистенції.
- Перекладіть на тарілку і подавайте страву теплою.
Також пропонуємо вам відкрити для себе новий смак дерунів. Ніжні та хрусткі водночас: рецепт французьких дерунів від Джулії Чайлд.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!