Лисички в головній ролі: суп, що перетворює обід на гастрономічне свято
Ідеальна страва для спекотного дня

Лисички в головній ролі: суп, що перетворює обід на гастрономічне свято/Фото: pexels
Суп з лисичок смачний та корисний. Його можна приготувати як у м’ясному, так і у вегетаріанському варіантах. Рецепт простий, ви швидко з ним впораєтеся.
Що треба:
- 2 л м'ясного або овочевого бульйону
- 300 г лисичок
- 4-5 картоплин
- морква
- цибуля
- 2 зубчики часнику
- лавровий лист, духмяний перець, сіль і перець
- 50 г вершкового масла для відбілювання
Приготування:
Для початку потрібно приготувати власний ароматний бульйон — м’ясний або овочевий. Потім вилийте бульйон у каструлю з очищеною, нарізаною картоплею, скибочками моркви та часником. Додайте спеції: лавровий лист, зелень, сіль та перець. Варіть 15 хвилин.
Підготуйте лисички. Для цього замочіть їх у великій ємності, ретельно промийте, потім викладіть на паперовий рушник і зачекайте приблизно 20 хвилин, поки вони обсохнуть. Розігрійте масло в товстій сковороді, додайте лисички, сіль, додайте нарізану цибулю. Тушкуйте, постійно помішуючи.
Додайте обсмажені гриби до супу та тушкуйте під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Гарна ідея в кінці підбілити суп ложкою вершків і приправити до смаку.
Їсти такий суп смачно зі сметаною, свіжою зеленню, вареним яйцем. Також гарно до нього пасує смажений бекон та копченості. Хліб краще брати чорний або хрумкі грінки. На друге після супу смакуватиме картопля або вареники.
Раніше ми писали, як приготувати яловичі кебаби з перцем і розмарином.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!