ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Мʼясна баба" або начинка: смачна страва на великодній стіл

Рецепти 18:33 - 16 квітня 2025

Це традиційна подільська великодня страва

"Мʼясна баба" або начинка: смачна страва на великодній стіл

Великодня начинка з м’ясом: подільська страва на Великдень/Фото: кадр з відео

М’ясна баба– смачна та елегантна страва. Рецепт приготування цієї м’ясної страви дуже простий, а ефектна, смачна та ситна страва до святкового столу вам забезпечена.

Ця страва готується з палянички, яку можна приготувати заздалегідь, навіть за декілька днів до основної готовки. Друга частина страви – мʼясна.

Рецепт "мʼясної баби": інгредієнти

Для паляничок:

  • Борошно — 1 кг
  • Яйця — 2 шт
  • Молоко — 0.5 л
  • Сіль — 1 ст.л
  • Сода — 1 ч.л

Також потрібно:

  • Жирна свинина (краще ошийок) — 2 кг
  • Молоко — 2 л
  • Яйця — 15 шт
  • Мелений перець — за смаком
  • Кориця — 1 ч.л

Спосіб приготування "мʼясної баби":

  1. З інгредієнтів для паляничок замішуємо тісто як на вареники. Випікаємо палянички при 180 градусах ~ 25 хвилин. Повністю остуджуємо. Я печу палянички навіть за 2 дні.
  2. Палянички і мʼясо ріжемо кубиком 2х2 см.
  3. Палянички заливаємо киплячим молоком. Накриваємо рушником, залишаємо до вистигання.
  4. Мʼясо обсмажуємо до рум'яної скоринки.
  5. Додаємо до паляничок обсмажене мʼясо, спеції і збиті яйця. Вимішуємо і викладаємо у форми, застелені пергаментом. Спресуйте злегка перед тим, як ставити у духовку.
  6. Випікаємо при 200 градусах орієнтовно годину.
  7. Після випікання повністю охолоджуємо. Нарізаємо на шматочки, обсмажуємо і подаємо.

Пропонуємо зберегти цей рецепт котлет із яловичини, оскільки так швидко ви подібну страву навряд чи готували. А якщо подавати їх з овочами, то можна поєднати смачне з корисним.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин