"Мʼясна баба" або начинка: смачна страва на великодній стіл
Це традиційна подільська великодня страва

Великодня начинка з м’ясом: подільська страва на Великдень/Фото: кадр з відео
М’ясна баба– смачна та елегантна страва. Рецепт приготування цієї м’ясної страви дуже простий, а ефектна, смачна та ситна страва до святкового столу вам забезпечена.
Ця страва готується з палянички, яку можна приготувати заздалегідь, навіть за декілька днів до основної готовки. Друга частина страви – мʼясна.
Рецепт "мʼясної баби": інгредієнти
Для паляничок:
- Борошно — 1 кг
- Яйця — 2 шт
- Молоко — 0.5 л
- Сіль — 1 ст.л
- Сода — 1 ч.л
Також потрібно:
- Жирна свинина (краще ошийок) — 2 кг
- Молоко — 2 л
- Яйця — 15 шт
- Мелений перець — за смаком
- Кориця — 1 ч.л
Спосіб приготування "мʼясної баби":
- З інгредієнтів для паляничок замішуємо тісто як на вареники. Випікаємо палянички при 180 градусах ~ 25 хвилин. Повністю остуджуємо. Я печу палянички навіть за 2 дні.
- Палянички і мʼясо ріжемо кубиком 2х2 см.
- Палянички заливаємо киплячим молоком. Накриваємо рушником, залишаємо до вистигання.
- Мʼясо обсмажуємо до рум'яної скоринки.
- Додаємо до паляничок обсмажене мʼясо, спеції і збиті яйця. Вимішуємо і викладаємо у форми, застелені пергаментом. Спресуйте злегка перед тим, як ставити у духовку.
- Випікаємо при 200 градусах орієнтовно годину.
- Після випікання повністю охолоджуємо. Нарізаємо на шматочки, обсмажуємо і подаємо.
Пропонуємо зберегти цей рецепт котлет із яловичини, оскільки так швидко ви подібну страву навряд чи готували. А якщо подавати їх з овочами, то можна поєднати смачне з корисним.
Джерело:
Світлана Левицька
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні