Бурякові деруни зі сметаною: рецепт смачної та соковитої закуски
Теплі та хрусткі бурякові деруни ідеально поєднуються з холодними вершками та ніжним лососем

Фото: bbcgoodfood.com
Таку закуску можна приготувати дуже швидко. Корисний рецепт, коли гості вже прийшли, а на кухні жодної виразної страви.
Інгредієнти
Для дерунів:
- Олія рослинна - 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт., дрібно нарізана
- Часник - 1 зубчик, роздавлений
- Картопля - 200 г, очищена
- Буряк - 550 г, очищений
- Яйця - 2 шт., злегка збиті
Для тартару:
- Філе лосося - 450 г, без шкіри
- Шалот - 2 шт., дуже дрібно нарізаний
- Кріп - 2 ст. л., дрібно нарізаний
- Лимонний сік - з ½ лимона
- Оливкова олія - 3 ст. л.
Як готувати
- На сковороді обсмажте з додаванням олії дрібно нарізану цибулю з часником до легкої золотистості.
- Картоплю і буряк натріть, відіжміть зайву рідину і змішайте зі смаженою цибулею, яйцями, сіллю і перцем.
- Наріжте кубиками філе лосося і з'єднайте з куренем, кропом, лимонним соком, олією та сіллю. У вас має вийти соковита консистенція.
- Викладіть на сковороду овочеву суміш ложкою. Смажте з обох боків, поки вони не підрум'яняться.
- Зверху готові деруни потрібно покрити приготованим тартаром із лосося, а потім швидше насолоджуватися дивовижною закускою.
Нагадаємо, з цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні