ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сендвічі крок-мадам і крок-месьє: рецепт класичного французького сніданку

Рецепти 11:30 - 16 березня 2025

Апетитний та ситний сніданок за 10 хвилин

Рецепт класичного французького сніданку

Сендвічі крок-мадам і крок-месьє/Фото: istockphoto

Крок-мадам і крок-месьє — це французькі сендвічі з яйцем, шинкою і сиром, які традиційно подають на сніданок. Єдина різниця між цими двома сендвічами — це наявність яйця зверху. У крок-месьє немає верхівки з яйця, а у крок-мадам вона є, решта інгредієнтів ідентичні. Яйце зверху символізує ні що інше, як жіночий капелюшок.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 4 шматочки тостового хліба або батону
  • 2-4 шматочки варено-копченої шинки
  • 120-150 г тертого напівтвердого сиру
  • 20 г масла
  • 20 г борошна
  • 200 мл молока
  • Сіль, чорний перець, мускатний горіх
  • Діжонська гірчиця або на ваш смак
  • 2 яйця

Приготування:

Почнемо з соусу бешамель. Масло розтопити, додати борошно і злегка обсмажити.

Додавати потрошку гаряче молоко, весь час інтенсивно помішуючи.

Соус виходить густий і однорідний.

Посолити, приправити мускатним горіхом і чорним перцем.

Збираємо бутерброди:

Хліб підсушити на сковороді або в тостері.

Змастити хліб гірчицею, бешамелем, посипати сиром, викласти шинку, зверху сир

Накрити другим шматком хліба, намазати рясно соусом і посипати сиром.

Поставити в духовку, бажано під гриль, поки сир не розплавиться!

Щоб крок-месьє перетворився у крок-мадан, зверху викладаємо приготоване яйце і посипаємо чорним перцем. Смачного!

Рецепт імператорського омлету або Кайзершмаррн: простіше приготувати, ніж вимовити

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин