Сендвічі крок-мадам і крок-месьє: рецепт класичного французького сніданку
Апетитний та ситний сніданок за 10 хвилин

Сендвічі крок-мадам і крок-месьє/Фото: istockphoto
Крок-мадам і крок-месьє — це французькі сендвічі з яйцем, шинкою і сиром, які традиційно подають на сніданок. Єдина різниця між цими двома сендвічами — це наявність яйця зверху. У крок-месьє немає верхівки з яйця, а у крок-мадам вона є, решта інгредієнтів ідентичні. Яйце зверху символізує ні що інше, як жіночий капелюшок.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 4 шматочки тостового хліба або батону
- 2-4 шматочки варено-копченої шинки
- 120-150 г тертого напівтвердого сиру
- 20 г масла
- 20 г борошна
- 200 мл молока
- Сіль, чорний перець, мускатний горіх
- Діжонська гірчиця або на ваш смак
- 2 яйця
Приготування:
Почнемо з соусу бешамель. Масло розтопити, додати борошно і злегка обсмажити.
Додавати потрошку гаряче молоко, весь час інтенсивно помішуючи.
Соус виходить густий і однорідний.
Посолити, приправити мускатним горіхом і чорним перцем.
Збираємо бутерброди:
Хліб підсушити на сковороді або в тостері.
Змастити хліб гірчицею, бешамелем, посипати сиром, викласти шинку, зверху сир
Накрити другим шматком хліба, намазати рясно соусом і посипати сиром.
Поставити в духовку, бажано під гриль, поки сир не розплавиться!
Щоб крок-месьє перетворився у крок-мадан, зверху викладаємо приготоване яйце і посипаємо чорним перцем. Смачного!
Рецепт імператорського омлету або Кайзершмаррн: простіше приготувати, ніж вимовити
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!