Улюблений напій Тараса Шевченка: рецепт чаю, яким часто насолоджувався український письменник
Цей гарячий напій вас точно здивує і підкорить

Рецепт улюбленого напою Тараса Шевченка/Фото: pexels
У своїх записах Микола Костомаров розповів про зустріч із Тарасом Шевченком в Києві в 1846 році. Український історик писав:
Довгі вечори просиджували ми влітку на Хрещатику в саду, за чаєм. Нескінченні велися між нами розмови і суперечки. Шевченко випивав склянку за склянкою зі словами: "А всипте, будьте ласкаві, ще чаю!"
- Стародавній рецепт королівської сім'ї: Камілла Паркер-Боулз розповіла, як приготувати вишуканий торт
Однак цей чай був не простий, а із секретним інгредієнтом. Письменник любив у напій додавати ром. Розповідаємо, як приготувати такий чай самостійно.
Інгредієнти
- чай чорний - 1 ч. л.
- окріп - 150 мл
- ром - 30 мл
- мед - за смаком
- кориця, палички - 1 шт.
Спосіб приготування
- Заваріть чай у чашці чи склянці для гарячих напоїв, як ви це робите зазвичай.
- Додайте ром і мед за смаком (мед можна замінити на цукор). Також можете додати паличку кориці.
Раніше ми писали рецепт улюбленого десерту Фріди Кало. Ця страва, як і творчість художниці, дуже яскрава та насичена.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!