RU UA
1

Улюблений напій Тараса Шевченка: рецепт чаю, яким часто насолоджувався український письменник

Рецепти 13:00 - 18 березня 2023

Цей гарячий напій вас точно здивує і підкорить

Улюблений напій Тараса Шевченка: рецепт чаю, яким часто насолоджувався український письменник

Рецепт улюбленого напою Тараса Шевченка/Фото: pexels

У своїх записах Микола Костомаров розповів про зустріч із Тарасом Шевченком в Києві в 1846 році. Український історик писав:

Довгі вечори просиджували ми влітку на Хрещатику в саду, за чаєм. Нескінченні велися між нами розмови і суперечки. Шевченко випивав склянку за склянкою зі словами: "А всипте, будьте ласкаві, ще чаю!"

Однак цей чай був не простий, а із секретним інгредієнтом. Письменник любив у напій додавати ром. Розповідаємо, як приготувати такий чай самостійно. 

Інгредієнти

  • чай чорний - 1 ч. л.
  • окріп - 150 мл
  • ром - 30 мл
  • мед - за смаком
  • кориця, палички - 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Заваріть чай у чашці чи склянці для гарячих напоїв, як ви це робите зазвичай.
  2. Додайте ром і мед за смаком (мед можна замінити на цукор). Також можете додати паличку кориці.

Раніше ми писали рецепт улюбленого десерту Фріди Кало. Ця страва, як і творчість художниці, дуже яскрава та насичена. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин