RU UA
1

Вийде з першого разу: рецепт великодньої паски

Рецепти 09:00 - 19 березня 2023

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, спекти подібне частування на Великдень 2023 року не складе труднощів навіть непідготовленим кулінарам

Великодня паска

Покроковий рецепт великодньої паски / Фото: pressahotkey/Freepik

Великдень у 2023 році настане 16 квітня. До головного православного свята залишилося менше місяця, тому рекомендуємо вже зараз випробувати рецепт великодньої паски, щоб уникнути неприємних несподіванок.

Деталі

Головну прикрасу столу приготувати не так-то просто. Під час замішування тіста та випікання слід дотриматися низки важливих нюансів, тільки тоді класична паска вийде ідеальною - з апетитною скоринкою ззовні та з м'якою серединкою.

Інгредієнти для паски великодньої

  • Борошно пшеничне — 800 г;
  • Молоко 2,5% — 200 мл;
  • Живі дріжджі — 25 г;
  • Яйце куряче — 1 шт;
  • Цукор-пісок — 250 г;
  • Цукор ванільний — 10 г;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Коньяк або ром — 30 мл;
  • Цукати, родзинки — 100 г;
  • Пудра цукрова — 200 г;
  • Сіль — дрібка;
  • Посипка для прикрашання.

Рецепт великодньої паски

  1. Приготуємо опару. Для цього молоко трохи підігрійте і додайте в нього дріжджі. Вони мають повністю розчинитися. Після цього всипте цукор і мішайте до його розчинення. Накрийте сотейник із кухонним рушником і дайте йому постояти близько 20 хвилин у теплому місці.
  2. Коли опара збільшиться, вбийте в неї куряче яйце, додайте ванільний і звичайний цукор, а також сіль.
  3. Вершкове масло нехай постоїть при кімнатній температурі, тільки після цього його зі сметаною можете додавати до решти компонентів.
  4. Перемішайте всі складові, щоб вони об'єдналися, а далі всипте просіяне раніше борошно і за бажанням алкоголь.
  5. Вимішуйте тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук. На це піде близько 10 хвилин. Зліпіть із нього кулю і відправте в змащену олією глибоку ємність. Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 60 хвилин.
  6. Обімніть його і знову сформуйте кулю. Знову накрийте і дайте їй постояти ще хвилин 40, а далі покладіть у неї родзинки та цукати.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть дві третини тіста у форми для випікання. Нехай трохи постоїть, щоб підійшло до країв. Готуйте паски в режимі конвекції 35 хвилин до готовності.

Цей простий рецепт великодньої паски варто взяти на озброєння всім господиням, які хочуть спекти ідеальні паски.

До великоднього столу також підійдуть ситні шоколадні кекси. Раніше ми розповідали, як їх готувати.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин