Для сімейної вечері: рецепт рибної запіканки з картоплею
Цей рецепт стане вашою візитною карткою, а рідні вимагатимуть добавки
Рецепт рибної запіканки в духовці покроково / Фото: timolina/Freepik
Рецепт рибної запіканки з картоплею може стати головною стравою на вашому сімейному столі, адже така вечеря нікого не залишить байдужим.
Деталі
Для приготування знадобиться всього кілька простих інгредієнтів. Риба підходить будь-яка, важливо тільки, щоб вона була без кісточок. Сміливо використовуйте улюблені спеції та приправи на свій розсуд.
Інгредієнти для рибної запіканки
- Сом — 600 г філе;
- Лимон — ½ шт;
- Картопля — 6 шт;
- Томат консервований — 650 г;
- Яйце куряче — 2 шт;
- Сир твердий — 100 г;
- Сіль гімалайська — за смаком;
- Часник сушений — ¼ ч.л;
- Розмарин сушений — ½ ч.л.
Рецепт рибної запіканки з картоплею
- Філе промийте, видаліть зайву вологу, а потім наріжте на шматочки і покладіть у глибоку ємність. Посоліть, додайте часник і розмарин, сік лимона. Добре перемішайте і дайте рибі промаринуватися приблизно 30 хвилин.
- Духовку розігрійте до 180 градусів і змастіть форму для запікання вершковим маслом.
- Вимийте й почистіть картоплю, а після цього наріжте шматочками і встеліть ними форму. Трохи посоліть, а зверху покладіть філе риби. Між ним рівномірно розкладіть томати.
- За допомогою міксера збийте 2 курячих яйця й акуратно влийте у форму. Твердий сир натріть на дрібній тертці та притрусіть ним запіканку.
Через годину випікання рецепт рибної запіканки з картоплею вразить домашніх ароматним запахом і неперевершеним смаком. Бажано трохи остудити страву перед подачею на стіл.
А просунутим кулінарним майстрам і майстриням ми рекомендуємо спробувати приготувати незвичайні голубці. У їхньому складі присутні гречка та гриби.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!