Великдень 2023: готуємо неймовірно смачну сирну паску із желе і маком
Цей рецепт не потребує великих затрат часу, а для приготування не доведеться використовувати духовку

Рецепт неймовірно смачної сирної паски/Фото: pixabay
До Великодня залишається все менше часу, тож варто завчасно подумати про страви, які ви будете готувати на свято. Основним атрибутом є паска, яку можна спекти різними способами.
Ми пропонуємо вам рецепт, для якого знадобиться кисломолочний сир, цукор, сметана, вершкове масло, мак, молоко, желатин. Жодних особливих умінь для цього не потрібно.
Інгредієнти
- сир кисломолочний - 500 г
- цукор - 150 г
- сметана - 100 г
- масло вершкове - 150 г
- мак - 60 г
- молоко - 100 мл
- желатин - 10 г
- цукор ванільний - 10 г
- персик консервований - 200 г
- сироп персиковий - 50 мл
Спосіб приготування
- Желатин залийте сиропом з персиків і залиште на 10 хвилин.
- Кисломолочний сир перетріть через сито. Збийте розм'якшене масло, 120 г цукру і ванільний цукор. Змішайте сир, збите масло, сметану і збийте до однорідної суміші.
- Мак залийте молоком, додайте решту цукру і поставте на невеликий вогонь. Прогрійте кілька хвилин, ретельно помішуючи.
- Консервовані персики перебийте у блендері, з’єднайте із желатином і перемішайте. Додайте желатинову суміш у сирну масу і збийте. Розділіть масу навпіл. В одну частину додайте мак і перемішайте.
- Конусну форму застеліть вологою марлею у два шари й по черзі викладайте масу з маком і без маку. Накрийте паску краями марлі. Поставте форму в миску і помістіть у холодильник на добу.
Раніше ми писали рецепт великодньої паски. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, спекти подібне частування на Великдень не складе труднощів навіть непідготовленим кулінарам.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!