RU UA
1

Найкращий рецепт паски на Великдень 2023: будете випікати тільки так

Рецепти 09:15 - 23 березня 2023

Завдяки унікальному співвідношенню інгредієнтів, паски виходять з апетитною скоринкою і м'якою серединкою

Великодня паска

Цей рецепт великодньої паски перевершить ваші очікування / Фото: chandlervid85/Freepik

Головне православне свято вже не за горами, тому багато господинь вже зараз шукають найкращий рецепт паски на Великдень 2023. Ми приготували для вас варіант, який перевершить очікування та вразить рідних вашим кулінарним талантом.

Деталі

Приготувати паску на Великдень для декого — завдання із зірочкою. І це справді так, адже потрібно не просто замісити тісто, а й приготувати опару, потім правильно змішати всі складові та обрати потрібну начинку.

Покроковий рецепт паски на Великдень / Фото: chandlervid85/Freepik

Інгредієнти великодньої паски

Опара

  • Молоко — 250 мл;
  • Цукор-пісок — 50 г;
  • Дріжджі пресовані — 30 г;
  • Борошно пшеничне — 200 г.

Здоба

  • Цукор-пісок — 250 г;
  • Сметана — 125 мл, 20%;
  • Жовток — 3 шт;
  • Яйце — 2 шт;
  • Масло вершкове — 125 г;
  • Олія рослинна — 100 мл;
  • Куркума — 0,25 ч.л;
  • Цедра апельсина — від 1 плоду;
  • Ром, коньяк — 2 ст.л.

Додатково

  • Борошно пшеничне — 650 г;
  • Сухофрукти — 200 г;
  • Борошно для обвалювання — 1 ст.л.

Найкращий рецепт паски на Великдень 2023

  1. Розведіть дріжджі в теплому молоці та додайте до них цукор. Борошно просійте та замісіть опару. Через 20 хвилин вона буде готова, а поки приготуємо здобу.
  2. Вам знадобиться глибока миска. Змішайте в ній три жовтки, два яйця, сметану та два види олії. Потім додайте апельсинову цедру, трохи алкоголю і куркуму.
  3. З'єднайте здобу з опарою, що підійшла, а після цього всипте в неї 650 г борошна. Вимісіть тісто і накрийте кухонним рушником. Відставте на кілька годин у тепле місце.
  4. Залийте сухофрукти окропом і дайте їм трохи настоятися. Воду злийте і приберіть зайву рідину за допомогою паперових рушників. Додайте борошно і перемішайте, а далі додайте до тіста.
  5. Тісто розраховане на 3 форми для випікання розміром близько 11-13 см у діаметрі. Сформуйте паски та розкладіть їх по формах, а далі дайте їм постояти хоча б 1 годину.
  6. Розігрійте духовку до 170 градусів, режим конвекції вмикати не потрібно. Випікайте приблизно 60 хвилин. Коли пасочки будуть готові, дайте їм трохи охолонути та полийте їх глазур'ю. Зверху можна додати кондитерську посилку.

Також рекомендуємо спробувати ще один рецепт великодньої паски, яка готується простіше та швидше.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин