RU UA
1

Десерт по-вінницьки: готуємо хруставки зі сливовим варенням до чаю

Рецепти 14:56 - 23 березня 2023

Спробуйте приготувати вдома неймовірно ароматне та хрустке печиво

Десерт по-вінницьки: готуємо хруставки зі сливовим варенням до чаю

Печиво зі сливовим варенням/Фото: pixabay

Цю випічку часто готують у селі Андрушівка Вінницької області. Десерт ідеально підходить для чаювання. За словами місцевих, рецепт передається із покоління в покоління, тому і зараз є можливість приготувати випічку. 

Інгредієнти

Для печива

  • борошно - 3 склянки
  • яйце куряче, велике - 1 шт.
  • олія соняшникова - 100 г
  • кефір - 150 мл
  • розпушувач - 5 г
  • цукор - за смаком
  • сіль - 3 г

Для поливки

  • слива - 1 кг
  • цукор - 50 г
  • вода - 50 мл

Спосіб приготування

  1. У просіяне борошно додайте розпушувач, склянку теплого кефіру (або кислого молока), яйце та розмішайте тісто.
  2. Повільно вливайте олію і продовжуйте вимішувати. Тісто не має бути тугим, а злегка липнути до рук та миски.
  3. На розігріту з олією сковорідку викладіть половину тіста та підсмажуйте з двох боків. Має вийти рум'яний пухкий корж з грубою скоринкою та м'який усередині.
  4. Зі слив витягніть кісточки. Присипте цукром і влийте 40-50 мл води. Проваріть протягом 10 хвилин, щоб випарувати вологу.
  5. Смажені коржі поламайте руками на невеликі шматки, складіть у посудину та залийте сливами. Десерт готовий, смачного!

Раніше ми писали, як приготувати ситний шоколадний кекс. Смачний десерт чудово підійде для родинного чаювання. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин