Десерт по-вінницьки: готуємо хруставки зі сливовим варенням до чаю
Спробуйте приготувати вдома неймовірно ароматне та хрустке печиво

Печиво зі сливовим варенням/Фото: pixabay
Цю випічку часто готують у селі Андрушівка Вінницької області. Десерт ідеально підходить для чаювання. За словами місцевих, рецепт передається із покоління в покоління, тому і зараз є можливість приготувати випічку.
Інгредієнти
Для печива
- борошно - 3 склянки
- яйце куряче, велике - 1 шт.
- олія соняшникова - 100 г
- кефір - 150 мл
- розпушувач - 5 г
- цукор - за смаком
- сіль - 3 г
Для поливки
- слива - 1 кг
- цукор - 50 г
- вода - 50 мл
Спосіб приготування
- У просіяне борошно додайте розпушувач, склянку теплого кефіру (або кислого молока), яйце та розмішайте тісто.
- Повільно вливайте олію і продовжуйте вимішувати. Тісто не має бути тугим, а злегка липнути до рук та миски.
- На розігріту з олією сковорідку викладіть половину тіста та підсмажуйте з двох боків. Має вийти рум'яний пухкий корж з грубою скоринкою та м'який усередині.
- Зі слив витягніть кісточки. Присипте цукром і влийте 40-50 мл води. Проваріть протягом 10 хвилин, щоб випарувати вологу.
- Смажені коржі поламайте руками на невеликі шматки, складіть у посудину та залийте сливами. Десерт готовий, смачного!
Раніше ми писали, як приготувати ситний шоколадний кекс. Смачний десерт чудово підійде для родинного чаювання.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ