Готуємо на Великдень 2023: рецепт сирної паски від шеф-кухаря
Головне православне свято вже не за горами, тому господині вже можуть спробувати приготувати паску за рецептом шеф-кухаря

Покроковий рецепт сирної паски на Великдень / Фото: instagram/valya__saenko
Таку великодню випічку наші предки називали "княжна". І не дивно, адже цей рецепт сирної паски вирізняється розкішною начинкою і може бути модифікований за бажанням господині.
Деталі
Шеф-кухар Валя Саєнко розповіла, як приготувати великодню паску за давньою рецептурою, яку передавали з покоління в покоління. Вишню можете замінити цукатами та родзинками, а замість чорного шоколаду використати білий або молочний.
Інгредієнти для сирної паски
- Сир сухий — 300 г;
- Жовток — 3 шт;
- Вершки 20% — 100 г;
- Масло вершкове — 50 г;
- Цукор-пісок — 50 г;
- Шоколад чорний — 50 г;
- Вишня в'ялена — 50 г;
- Горіхи — за смаком;
- Ваніль.

Рецепт сирної паски
- Відіжміть сир, щоб прибрати зайву рідину, а далі в невеликій каструлі з'єднайте його з жовтками, вершками та маслом. Блендером добре все перемішайте до однорідності.
- Поставте отриману масу на плиту і прогрівайте, постійно помішуючи, доти, доки вона не стане рідшою. Зверніть увагу, що до кипіння її доводити не потрібно.
- Додайте в каструлю подрібнений шоколад, горіхи за смаком і цукати.
- Форму для паски вкрийте подвійним шаром марлі та вилийте в неї сирну масу. Накрийте зверху і відправте в холодильник на ніч. За цей час вона стане щільнішою.
- Вранці акуратно видаліть марлю і прикрасьте великодню паску з сиру на свій розсуд.
Щоб рецепт сирної паски вдався на славу, шеф-кухар рекомендує не використовувати свіжі ягоди, оскільки вони окислюються в сирі. Якщо все-таки хочете їх додати, то потрібно ягоди попередньо термічно обробити.
А ось від кураги краще і зовсім відмовитися, оскільки в контакті з сиром вона починає віддавати металевим присмаком.
Зберігається така паска на Великдень не більше двох днів, тому бажано з'їсти її якомога швидше.
Раніше ми публікувала схожий рецепт, але в ньому використовується желе, мак і персики. Сирна паска готується дуже просто і не вимагає особливих кулінарних умінь.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!