RU UA
1

Неймовірно смачні вінницькі розкриті пиріжки: рецепт приготування розрепанців

Рецепти 08:41 - 27 березня 2023

Ця традиційна випічка вважається символом гостинності

Неймовірно смачні вінницькі розкриті пиріжки: рецепт приготування розрепанців

Рецепт приготування розрепанців/Фото: Eduard Nasyrov/Instagram

Українська кухня багата своїми кулінарними шедеврами і в кожному регіоні є свої традиційні страви. Однією із славнозвісних страв Вінничини є відкриті пиріжки - розрепанці. Ця аипічка вважалася символом гостинності й усіх поважних гостей зустрічали саме такими пиріжками, ну а кожна наречена, перед весіллям мала напекти їх із різноманітними начинками для родичів чоловіка. 

Деталі

Рецептом традиційних розрепанців поділився український фуд-фотограф та шеф-кухар Едуард Насиров. Пиріжок на вигляд трохи нагадує грузинське хачапурі по-аджарські за своєрідною формою човника, який скріплений тільки по краях. В центрі розрепанця - запечена горохова, квасолева чи грибна начинкою, але рецепт дозволяє використати будь-яку на свій смак.

Фото: Eduard Nasyrov/Instagram

Інгредієнти

Тісто:

  • 5 відварених картоплин;
  • 2 яйця+1 для змащування;
  • 3 ст. л. борошна;
  • сіль, перець.

Начинка:

  • 200 г квасолі/гороху чи будь-якої іншої начинки;
  • 1 ст.л. оліі;
  • 2 цибулі;
  • Зубчик часнику;
  • сіль, перець;
  • дрібка цукру;
  • сир за бажанням;
  • прянощі за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Для начинки підсмажити на пательні дрібно нарізану цибулю та часник.
  2. Відварену квасолю подрібнити, для цього можна використати блендер.
  3. Змішати всі інгредієнти для начинки.
  4. Для тіста картоплю натерти на дрібній терці чи розім'яти, додати усі інші інгредієнти та замісити тісто.
  5. Зі шматка тіста сформувати коржик, вікласти начинку та защіпнути края щоб утворився човник.
  6. Виксласти пиріжки на застелене пергаментом деко, змастити жовтком, присипати за бажанням сиром й відправити у попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин - або поки не стануть рум'ними.
  7. Подавати на стіл із улюбленими соусами.
Фото: Eduard Nasyrov/Instagram
Фото: Eduard Nasyrov/Instagram

Днями ми писали про улюблену страву Володимира Ярославського: рецепт ідеальних лінивих вареників.

Джерело: Eduard Nasyrov

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин