Неймовірно смачні вінницькі розкриті пиріжки: рецепт приготування розрепанців
Ця традиційна випічка вважається символом гостинності
Рецепт приготування розрепанців/Фото: Eduard Nasyrov/Instagram
Українська кухня багата своїми кулінарними шедеврами і в кожному регіоні є свої традиційні страви. Однією із славнозвісних страв Вінничини є відкриті пиріжки - розрепанці. Ця аипічка вважалася символом гостинності й усіх поважних гостей зустрічали саме такими пиріжками, ну а кожна наречена, перед весіллям мала напекти їх із різноманітними начинками для родичів чоловіка.
Деталі
Рецептом традиційних розрепанців поділився український фуд-фотограф та шеф-кухар Едуард Насиров. Пиріжок на вигляд трохи нагадує грузинське хачапурі по-аджарські за своєрідною формою човника, який скріплений тільки по краях. В центрі розрепанця - запечена горохова, квасолева чи грибна начинкою, але рецепт дозволяє використати будь-яку на свій смак.
Інгредієнти
Тісто:
- 5 відварених картоплин;
- 2 яйця+1 для змащування;
- 3 ст. л. борошна;
- сіль, перець.
Начинка:
- 200 г квасолі/гороху чи будь-якої іншої начинки;
- 1 ст.л. оліі;
- 2 цибулі;
- Зубчик часнику;
- сіль, перець;
- дрібка цукру;
- сир за бажанням;
- прянощі за бажанням.
Спосіб приготування:
- Для начинки підсмажити на пательні дрібно нарізану цибулю та часник.
- Відварену квасолю подрібнити, для цього можна використати блендер.
- Змішати всі інгредієнти для начинки.
- Для тіста картоплю натерти на дрібній терці чи розім'яти, додати усі інші інгредієнти та замісити тісто.
- Зі шматка тіста сформувати коржик, вікласти начинку та защіпнути края щоб утворився човник.
- Виксласти пиріжки на застелене пергаментом деко, змастити жовтком, присипати за бажанням сиром й відправити у попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин - або поки не стануть рум'ними.
- Подавати на стіл із улюбленими соусами.
Днями ми писали про улюблену страву Володимира Ярославського: рецепт ідеальних лінивих вареників.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!