Робимо балик з курячого філе своїми руками: рецепт популярної та смачної страви
Домашній балик має особливий смак і готується досить просто
Як приготувати курячий балик/ Фото: Getty images
Баликом називають в'ялене м'ясо без жиру та кісток. Це ідеальна закуска для частування, яка надовго зберігається і здатна порадувати будь-якого гостя. У нашій статті ми поговоримо про те, як приготувати цю страву в домашніх умовах із філе курки.
Складові
- 1 кілограм курячого філе;
- 3 столові ложки солі;
- 2 столові ложки цукру;
- 10 зубчиків часнику;
- 30 г меленої паприки;
- 2 столові ложки віскі або бренді;
- 1 чайна ложка гострого червоного перцю.
Алгоритм приготування
- У ємності змішуємо сіль із цукром, а потім додаємо сухі спеції.
- Додаємо туди віскі чи бренді, а потім поміщаємо вимите куряче філе. Його слід ретельно обваляти у спеціях.
- Закриваємо ємність та ставимо її в холодильник на добу.
- Дістаємо м'ясо, промиваємо під проточною водою і змиваємо все.
- Обсушуємо філе та натираємо видавленим часником.
- Обвалюємо м'ясо у великій кількості паприки та додаємо трохи гострого перцю.
- Загортаємо м'ясо в марлю, кладемо на 6 діб у холодильник. 1 раз марлю варто змінити на нову.
- Нарізаємо м'ясо і подаємо до столу.
Нещодавно ми ділилися рецептом пісного салату з печерицями.
Джерело:
Рецепти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ