RU UA
1

Робимо балик з курячого філе своїми руками: рецепт популярної та смачної страви

Рецепти 15:41 - 27 березня 2023

Домашній балик має особливий смак і готується досить просто

Як приготувати курячий балик/ Фото: Getty images

Як приготувати курячий балик/ Фото: Getty images

Баликом називають в'ялене м'ясо без жиру та кісток. Це ідеальна закуска для частування, яка надовго зберігається і здатна порадувати будь-якого гостя. У нашій статті ми поговоримо про те, як приготувати цю страву в домашніх умовах із філе курки.

Складові

  • 1 кілограм курячого філе;
  • 3 столові ложки солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 30 г меленої паприки;
  • 2 столові ложки віскі або бренді;
  • 1 чайна ложка гострого червоного перцю.

Алгоритм приготування

  1. У ємності змішуємо сіль із цукром, а потім додаємо сухі спеції.
  2. Додаємо туди віскі чи бренді, а потім поміщаємо вимите куряче філе. Його слід ретельно обваляти у спеціях.
  3. Закриваємо ємність та ставимо її в холодильник на добу.
  4. Дістаємо м'ясо, промиваємо під проточною водою і змиваємо все.
  5. Обсушуємо філе та натираємо видавленим часником.
  6. Обвалюємо м'ясо у великій кількості паприки та додаємо трохи гострого перцю.
  7. Загортаємо м'ясо в марлю, кладемо на 6 діб у холодильник. 1 раз марлю варто змінити на нову.
  8. Нарізаємо м'ясо і подаємо до столу.

Нещодавно ми ділилися рецептом пісного салату з печерицями. 

Джерело: Рецепти

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин