Особлива страва сучасної української кухні: рецепт салату з яблук та пастернаку
Шеф-кухар запропонував незвичне поєднання смаків у страві

Рецепт салату з яблук та пастернаку/Фото: pexels
Шеф-кухар з Чернігова В'ячеслав Попков поділився рецептом оригінальної страви сучасної української кухні, яка вражає своїм соковитим смаком. У салаті використовується вишня, однак можна брати як свіжу, так і в'ялену або розморожену. Спеціально для проєкту yizhakultura шеф-кухар запропонував незвичне поєднання смаків у салаті з яблук та пастернаку. Розповідаємо, як його приготувати.
Інгредієнти
Основні
- пастернак - 60 г
- яблуко голден - 40 г
- вишня в'ялена - 40 г
- шпинат - 50 г
- перець болгарський червоний - 50 г
- волоські горіхи - 20 г
- м'ята - 10 г
- олія - 20 мл
Для заправки
- конопляна олія - 40 г
- мед - 10 г
- оцет яблучний - 5 мл
- сіль - за смаком
- перець духмяний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Овочі ретельно помийте та висушіть. Пастернак і солодкий перець потрібно нарізати невеликими шматками та обсмажити на соняшниковій олії або ж запекти на грилі.
- Для заправки в мед додати яблучний оцет, спеції та поступово вливати конопляну олію.
- Листя шпинату помити й просушити. Яблуко нарізати соломкою, додати подрібнені горіхи й заправку. Видалити кісточки з вишні та змішати її з м'ятою.
- На тарілку викласти обсмажені овочі, змішані з частиною шпинату, потім яблуко з горіхами й іншу частину шпинату. Додайте заправку до салату та посипте вишнями.
Раніше ми писали рецепт салату з картоплею. Особливість цього салату в тому, що він містить величезну кількість вітамінів і мінералів, що у весняний час буде дуже доречним.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!