RU UA
1

Особлива страва сучасної української кухні: рецепт салату з яблук та пастернаку

Рецепти 15:19 - 28 березня 2023

Шеф-кухар запропонував незвичне поєднання смаків у страві

Особлива страва сучасної української кухні: рецепт салату з яблук та пастернаку

Рецепт салату з яблук та пастернаку/Фото: pexels

Шеф-кухар з Чернігова В'ячеслав Попков поділився рецептом оригінальної страви сучасної української кухні, яка вражає своїм соковитим смаком. У салаті використовується вишня, однак можна брати як свіжу, так і в'ялену або розморожену. Спеціально для проєкту yizhakultura шеф-кухар запропонував незвичне поєднання смаків у салаті з яблук та пастернаку. Розповідаємо, як його приготувати. 

Інгредієнти

Основні

  • пастернак - 60 г
  • яблуко голден - 40 г
  • вишня в'ялена - 40 г
  • шпинат - 50 г
  • перець болгарський червоний - 50 г
  • волоські горіхи - 20 г
  • м'ята - 10 г
  • олія - 20 мл

Для заправки

  • конопляна олія - 40 г
  • мед - 10 г
  • оцет яблучний - 5 мл
  • сіль - за смаком
  • перець духмяний мелений - за смаком

Спосіб приготування

  1. Овочі ретельно помийте та висушіть. Пастернак і солодкий перець потрібно нарізати невеликими шматками та обсмажити на соняшниковій олії або ж запекти на грилі.
  2. Для заправки в мед додати яблучний оцет, спеції та поступово вливати конопляну олію.
  3. Листя шпинату помити й просушити. Яблуко нарізати соломкою, додати подрібнені горіхи й заправку. Видалити кісточки з вишні та змішати її з м'ятою.
  4. На тарілку викласти обсмажені овочі, змішані з частиною шпинату, потім яблуко з горіхами й іншу частину шпинату. Додайте заправку до салату та посипте вишнями.

Раніше ми писали рецепт салату з картоплею. Особливість цього салату в тому, що він містить величезну кількість вітамінів і мінералів, що у весняний час буде дуже доречним. 

Джерело: yizhakultura

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин