Їхній смак запам'ятаєте надовго: рецепт біляшів із м'ясом на сковороді
Біляші виходять дуже соковитими і смачними, а апетитний запах від них розходиться по всьому будинку

Покроковий рецепт біляшів із м'ясом на сковороді / Фото: KamranAydinov/Freepik
Хоча таку страву назвати дієтичною складно, ви навряд чи встоїте перед нею навіть під час дієти. Цей рецепт біляшів із м'ясом на сковорідці подарує задоволення всім вашим рецепторам.
Деталі
Приготувати пиріжки з м'ясом можна без випікання в духовці, а значить ароматний запах приверне всю рідню на апетитну їжу. Як начинку можна використовувати і яловичину, і свинину. Бажано навіть змішати обидва види м'яса для поліпшення смаку.
Інгредієнти для біляшів
- Борошно пшеничне — 500 г;
- Вода — 250 мл;
- Дріжджі сухі — 10 г;
- Цукор-пісок — 1 ч.л;
- Сіль — 1 ч.л;
- Олія рослинна — 3 ст.л;
- Фарш м'ясний — 300 г;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Сіль, перець — за смаком.
Рецепт біляшів із м'ясом на сковороді
- Розведіть цукор і дріжджі в теплій воді. Через 10 хвилин влийте суміш у миску з просіяним борошном, сіллю та олією. Замісіть тісто, накрийте і дайте йому постояти близько години.
- Нашаткуйте цибулину і відправте її на сковороду. Обсмажуйте доти, доки вона не набуде приємного золотистого відтінку. Після цього змішайте з м'ясом, додайте сіль і за смаком поперчіть.
- Коли тісто підніметься, його слід розділити на шматочки приблизно по 50 г кожен. Зробіть із них коржі середньої товщини, у центр кожного покладіть начинку і закріпіть тісто по краях.
- Добре прогрійте сковорідку і смажте кожен біляш на олії, поки не зарум'яняться. На обсмажування кожного боку піде близько 5 хвилин. Готові біляші з м'ясом покладіть на паперові серветки, щоб прибрати залишки жиру. Бажано подавати гарячими.
Раніше ми розповідали, як спекти пиріжки по-винницьки. Таку випічку традиційно подавали у Вінницькій області.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!