Тане в роті: рецепт сирної паски "Тірамісу"
Паску з ніжною кремовою текстурою дуже просто приготувати, її не потрібно випікати

Рецепт сирної паски "Тірамісу"/Фото: скріншот
Якщо ви шукаєте оригінальний рецепт великодньої випічки, пропонуємо приготувати сирну паску "Тірамісу". Паска за цим рецептом виходить неймовірно смачною, як вишуканий десерт. До того ж її не потрібно випікати.
Рецепт сирної паски "Тірамісу": інгредієнти
- кисломолочний сир — 500 г
- вершки 33% — 200 мл
- масло вершкове — 70 г
- білий шоколад — 70 г
- жовтки — 4 шт.
- цукор — 100-130 г
- ванільний цукор — 1 ч. л.
- печиво савоярді
- шоколад — кілька шматків
- охолоджена кава — 200 мл
Спосіб приготування сирної паски "Тірамісу":
- Сир протріть через сито, додайте м'яке вершкове масло, збийте.
- Готуємо крем: вершки на середньому вогні прогрійте, але не кип'ятіть! Паралельно збийте жовтки з цукром і ванільним цукром. Тонкою цівкою, продовжуючи збивати, додайте гарячі вершки. Потім поверніть масу в сотейник і на середньому вогні доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Додайте білий шоколад і перемішайте до його розчинення.
- Готовий крем невеликими порціями додавайте в сирну масу і збивайте до однорідності. Наприкінці збийте масу блендером, щоб отримати кремову, однорідну текстуру.
- Зберіть паску: форму застеліть мокрою марлею, на дно викладіть кілька ложок сирної маси, вмочіть печиво в каву і покладіть його на сир, зверху присипте тертим шоколадом. На шар сирної маси викладіть знову печиво з кавою, присипте шоколадом і так робіть, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху поставте вантаж і відправте паску в холодильник на 12-24 години.
Краффіни можуть стати прекрасною альтернативою паскам на Великдень: десерт гарантовано сподобається всій родині, а на приготування не доведеться витрачати багато часу. Раніше ми ділилися рецептом краффінів із корицею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ