Старовинний рецепт капусняку: як приготувати гуцульську росівницю
Традиційно страву готують на копчених ребрах або буженині

Рецепт гуцульського капусняку/Фото: pexels
На Закарпатті готують різноманітні старовинні страви, які відрізняються особливим смаком. Родзинкою цього регіону є кукурудзяна крупа замість пшона. Саме її додають у традиційну росівницю. Ділимося рецептом цієї страви.
Інгредієнти
- картопля - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- квашена капуста - 200 г
- кукурудзяна крупа - 150 г
- копчена паприка - 1/2 ч. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- олія - 3 ст. л.
- лавровий лист - 1 шт.
- вода - 1 л
- зелень і сметана для подачі
Спосіб приготування
- Нарізати картоплю, цибулю подрібнити, моркву натерти.
- На розігрітій з олією сковороді обсмажити цибулю та моркву до м’якості. Додати копчену паприку.
- Картоплю відварити в підсоленій воді, після закипання додати лавровий лист, капусту й готувати 10 хвилин.
- Додати овочі, кукурудзяну крупу та готувати на повільному вогні до готовності крупи. Додати спеції.
- Прикрасити при подачі сметаною та зеленню.
Раніше ми писали рецепт українського борщу з квашеною капустою. Якщо під рукою немає капусти, ви можете використовувати продукт зі своїх припасів.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ