RU UA
1

Старовинний рецепт капусняку: як приготувати гуцульську росівницю

Рецепти 19:46 - 31 березня 2023

Традиційно страву готують на копчених ребрах або буженині

Старовинний рецепт капусняку: як приготувати гуцульську росівницю

Рецепт гуцульського капусняку/Фото: pexels

На Закарпатті готують різноманітні старовинні страви, які відрізняються особливим смаком. Родзинкою цього регіону є кукурудзяна крупа замість пшона. Саме її додають у традиційну росівницю. Ділимося рецептом цієї страви. 

Інгредієнти

  • картопля - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • квашена капуста - 200 г
  • кукурудзяна крупа - 150 г
  • копчена паприка - 1/2 ч. л.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • олія - 3 ст. л.
  • лавровий лист - 1 шт.
  • вода - 1 л
  • зелень і сметана для подачі

Спосіб приготування

  1. Нарізати картоплю, цибулю подрібнити, моркву натерти.
  2. На розігрітій з олією сковороді обсмажити цибулю та моркву до м’якості. Додати копчену паприку.
  3. Картоплю відварити в підсоленій воді, після закипання додати лавровий лист, капусту й готувати 10 хвилин.
  4. Додати овочі, кукурудзяну крупу та готувати на повільному вогні до готовності крупи. Додати спеції.
  5. Прикрасити при подачі сметаною та зеленню.

Раніше ми писали рецепт українського борщу з квашеною капустою. Якщо під рукою немає капусти, ви можете використовувати продукт зі своїх припасів. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин