Готуємося до Великодня: вінок з горіховою начинкою, який замінить паску
Спекти таку випічку доволі просто, якщо завчасно підготувати інгредієнти

Рецепт великодньої випічки/Фото: pixabay
До Великодня залишається все менше часу, тож зараз актуальні рецепти пасхальної випічки. Замість традиційної паски можна приготувати вінок з горіховою начинкою.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне - 600 г
- дріжджі сухі - 10 г
- цукор - 80 г
- молоко - 300 мл
- яйця - 2 шт.
- цукор ванільний - 10 г
- сіль - 1/8 ч. л.
- масло вершкове - 80 г
- пудра цукрова - 30 г
Для начинки
- горіхи - 300 г
- курага - 100 г
- цукор - 60 г
- мед - 40 г
Спосіб приготування
- Просійте борошно, додайте сухі дріжджі і цукор. Залийте теплим молоком і перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, яйце, білок, ванільний цукор і сіль. Замісіть тісто, накрийте рушником і залиште в теплі на 30 хвилин.
- Курагу помийте теплою водою і дрібно наріжте. Горіхи подрібніть, змішайте з курагою, цукром і медом.
- Тісто розкачайте прямокутником на посипаній борошном поверхні. Розріжте на три смужки довжиною приблизно 60 см.
- Викладіть на смужки по всій довжині начинку, залишаючи краї вільними. Кожну смужку згорніть рулетиком і заплетіть із них косу. Кінці тіста з’єднайте, щоб вийшов вінок. Перекладіть його на деко, застелене пергаментом.
- Жовток змішайте з ложкою молока або води і змастіть ним тісто. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 45 хвилин.
Раніше ми писали, що приготувати на Великдень 2023. Спробуйте рецепт ковбаси з курки.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ