RU UA
1

Готуємося до Великодня: вінок з горіховою начинкою, який замінить паску

Рецепти 11:30 - 01 квітня 2023

Спекти таку випічку доволі просто, якщо завчасно підготувати інгредієнти

Готуємося до Великодня: вінок з горіховою начинкою, який замінить паску

Рецепт великодньої випічки/Фото: pixabay

До Великодня залишається все менше часу, тож зараз актуальні рецепти пасхальної випічки. Замість традиційної паски можна приготувати вінок з горіховою начинкою. 

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно пшеничне - 600 г
  • дріжджі сухі - 10 г
  • цукор - 80 г
  • молоко - 300 мл
  • яйця - 2 шт.
  • цукор ванільний - 10 г
  • сіль - 1/8 ч. л.
  • масло вершкове - 80 г
  • пудра цукрова - 30 г

Для начинки

  • горіхи - 300 г
  • курага - 100 г
  • цукор - 60 г
  • мед - 40 г

Спосіб приготування

  1. Просійте борошно, додайте сухі дріжджі і цукор. Залийте теплим молоком і перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, яйце, білок, ванільний цукор і сіль. Замісіть тісто, накрийте рушником і залиште в теплі на 30 хвилин.
  2. Курагу помийте теплою водою і дрібно наріжте. Горіхи подрібніть, змішайте з курагою, цукром і медом.
  3. Тісто розкачайте прямокутником на посипаній борошном поверхні. Розріжте на три смужки довжиною приблизно 60 см.
  4. Викладіть на смужки по всій довжині начинку, залишаючи краї вільними. Кожну смужку згорніть рулетиком і заплетіть із них косу. Кінці тіста з’єднайте, щоб вийшов вінок. Перекладіть його на деко, застелене пергаментом.
  5. Жовток змішайте з ложкою молока або води і змастіть ним тісто. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 45 хвилин.

Раніше ми писали, що приготувати на Великдень 2023. Спробуйте рецепт ковбаси з курки. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин