Найпопулярніший американський десерт: рецепт Нью-Йоркського чізкейка
Цей десерт користується шаленою популярністю в США і не дарма, адже він дуже смачний і ніжний
Рецепт Нью-Йоркського чізкейка/Фото: Unsplash
Майже сто років тому в США вигадали неймовірно смачний і ніжний десерт — чізкейк. Він швидко завоював любов ласунів у всьому світі, і став найпопулярнішими ласощами на своїй батьківщині. Пропонуємо вам приготувати ніжний чізкейк на своїй кухні.
Чізкейк Нью-йорк вирізняється з-поміж інших видів чізкейка своєю пишністю, ніжністю і вершковим смаком. Він випікається в духовці при низькій температурі і потім остигає в холодильнику кілька годин або навіть всю ніч. Це дає змогу йому стати щільнішим і одноріднішим.
Рецепт Нью-Йоркського чізкейка: інгредієнти
Для основи:
- печиво пісочне — 300 г;
- вершкове масло — 100 г;
- мускатний горіх — 0.25 ч.л.
Для начинки:
- вершковий сир — 600 г;
- цукор — 150 г;
- вершки 35% — 200 мл;
- три яйця;
- лимонний сік — 1 ст. л.;
- ванільний екстракт.
Перед приготуванням вершки, сир, яйця та масло потрібно дістати з холодильника, щоб продукти були кімнатної температури.
Спосіб приготування Нью-Йоркського чізкейка:
- Подрібніть печиво в блендері, додайте мускатний горіх і перемішайте. У крихту додайте м'яке вершкове масло і добре перетріть руками, щоб вийшла волога сипуча маса.
- Застеліть пергаментом дно роз'ємної форми і змастіть його разом із бортиком вершковим маслом. Висипте і утрамбуйте крихту рівномірно. Поставте основу в розігріту духовку, розігріту до 200 градусів, на 10 хвилин, щоб вона підрум'янилася і стала міцнішою. Потім дістаньте її та охолодіть.
- У сир додайте ванільний екстракт, лимонний сік, цукор і добре розмішайте міксером на мінімальній швидкості. По одному додавайте яйця, добре перемішуючи після кожного. Не збивайте масу, щоб не з'явилися бульбашки повітря.
- Додайте вершки і знову добре перемішайте. У вас має вийти гладка й однорідна маса без грудочок.
- Вилийте начинку на вистиглу основу і розрівняйте поверхню лопаткою. Поставте форму з чізкейком на деко з гарячою водою, щоб уникнути пересихання і тріщин на поверхні чізкейка. Випікайте чізкейк 50-60 хвилин за температури 160 градусів, поки він не стане твердим по краях.
- Вимкніть духовку і залиште чізкейк у ній ще на 10 хвилин, злегка відкривши дверцята. Потім дістаньте чізкейк із духовки й обережно проходьте ножем по краях форми, щоб відокремити його від бортиків. Залиште чізкейк застигати за кімнатної температури ще на 30 хвилин.
- Накрийте чізкейк плівкою для харчових продуктів і поставте його в холодильник на 8-12 годин або на всю ніч, щоб він повністю застиг і просочився.
- Перед подачею зніміть бортики форми і перекладіть чізкейк на блюдо. Прикрасьте його за бажанням джемом, фруктами, шоколадом або вершками.
Якщо ви намагаєтеся привести себе в ідеальну форму до літа, тоді цей десерт саме те, що вам потрібно. Раніше ми ділилися рецептом шоколадного бісквіта з какао, який сміливо можна їсти під час дієти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!