Ніжний японський десерт: як приготувати "Моті"
Ви можете приготувати вдома вишуканий японський десерт
Рецепт японського десерту "Моті"/Фото: скріншот
Японські солодощі — смачні та поживні, але ще не користуються широкою популярністю серед українців. Пропонуємо вам приготувати вдома смачний японський десерт Моті.
Моті — це невеликі тістечка, що складаються з клейкого рисового тіста, приготованого нестандартним способом. Додатково це тісто можна начиняти різними начинками.
Рецепт японського десерту "Моті": інгредієнти
Тісто:
- вода — 110 мл
- молоко — 120 мл
- цукор — 70 г
- сіль — щіпка
- борошно з клейкого рису — 170 г
- рослинна олія — 30 мл
- барвник (за бажанням)
- будь-які фрукти/ягоди — 100 г
- цукор — 15 г
- кукурудзяний крохмаль — 5 г
Крем:
- вершковий сир — 200 г
- згущене молоко — 60 г
- цукрова пудра — 20 г
Спосіб приготування "Моті":
Воду, молоко, цукор і сіль ретельно перемішуємо вінчиком. Додаємо борошно, перемішуємо. Додаємо рослинну олію, барвник, перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, робимо отвори ножем і відправляємо в мікрохвильовку на 3-4 хвилини.
- Тісто має бути схожим на пластилін. Накриваємо харчовою плівкою і даємо повністю охолонути.
- Полуницю, цукор і крохмаль збиваємо блендером, на невеликому вогні доводимо до кипіння і варимо до загустіння. Даємо охолонути повністю.
- Для крему все збиваємо міксером до густої, стійкої маси.
- Поділити тісто на 6 частин і кожен шматочок розплющувати руками.
- У центр із крему робимо "гніздо", всередину начиняємо начинкою і покриваємо начинку "шапочкою" з крему.
- Кожен край тіста звертаємо один до одного. Тісто добре ліпиться, тому акуратно можна заліпити всі краї. Відправляємо в холодильник на 1-2 години.
У TikTok став вірусним рецепт суфле з двох інгредієнтів. Цей десерт легко приготувати в домашніх умовах, у ньому немає складних інгредієнтів і його навіть не потрібно випікати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!