ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

З урахуванням вподобань короля: у Букінгемському палаці вигадали страву до коронації Чарльза ІІІ

Рецепти 20:46 - 18 квітня 2023

Кухарі Букінгемського палацу створили рецепт пирога з яйцем та сиром, які обожнює британський монарх

На кухні Букінгемського палацу вигадали спеціальний пиріг для коронації Чарльза III/Фото: Getty Images

На кухні Букінгемського палацу вигадали спеціальний пиріг для коронації Чарльза III/Фото: Getty Images

До коронації короля Чарльза ІІІ залишилось трохи більше двох тижнів. Букінгемський палац активно готується до урочистостей у тому числі і королівські кухарі — вони вигадали особливу страву для коронації в якій врахували всі вподобання монарха.

Деталі

Офіційною стравою для коронації королеви Єлизавети II було спеціальне "коронаційне курча". Їі син теж обзавівся власною знаковою стравою, якою він буде пригощати гостей рочистого заходу.

Коронною стравою є пиріг, або кіш, який готується з начинкою зі шпинату, естрагону, а також із яйцями та сиром, яким віддає перевагу король. Також страва включає шпинат, боби й естрагон.

Рецепт пирога коронаційного кіша від короля Чарльза ІІІ: інгредієнти

Для тіста:

  • 125 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 25 г нарізаного холодного вершкового масла;
  • 25 г смальцю;
  • 2 столові ложки молока;
  • або готове пісочне тісто вагою 250 г

Для начинки:

  • 125 мл молока;
  • 175 мл вершків;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого естрагону;
  • сіль і перець;
  • 100 г тертого сиру чедер;
  • 180 г вареного шпинату;
  • 60 г варених бобів.

Спосіб приготування коронаційного кіша від короля Чарльза ІІІ:

  1. Просійте в миску борошно та сіль, додайте жири та розітріть суміш, поки не отримаєте крихти. Помалу додайте молоко, замішуючи тісто.
  2. Накрийте й дайте тісту відпочити в холодильнику 30-45 хвилин.
  3. Злегка посипте борошном робочу поверхню та розкачайте тісто товщиною приблизно 5 мм.
  4. Покладіть тісто у форму для випікання. До речі, кухарі з палацу рекомендують використовувати металеву форму, а не скляну.
  5. Накрийте кришкою та поставте її в холодильник ще на 30 хвилин.
  6. Розігрійте духовку до 190 градусів. Вистеліть форму пергаментом, насипте квасолю та випікайте протягом 15 хвилин. Квасоля вам потрібна тільки для випікання тіста, після чого ви можете її використовувати ще багато разів. Зменште температуру духовки до 160 градусів.
  7. Приготуйте начинку. Збийте разом молоко, вершки та яйця. Додайте зелень і приправи. Половину сиру натріть на випечену основу, потім покладіть подрібнений шпинат, варені боби та зелень, потім вилийте заливку. Посипте сиром, що залишився. Поставте в духовку та випікайте 20-25 хвилин.

Колишній шеф-кухар Букінгемського палацу Даррен Макгрейді, який готував для покійної королеви понад 15 років, сказав, що вибір короля не став несподіванкою, тому що Чарльз любить будь-яку їжу, яка містить яйця та сир. Він поділився:

Його мати, королева, любила шоколад, але король любить усе, що містить яйця та сир. Він завжди любив пироги та часто ловив лосося, якого потім віддавав на кухню

Дружина короля Великої Британії Камілла Паркер-Боулз шанує давні традиції королівської сім'ї. Це стосується не тільки історії та культури, а й кулінарії. Королева-консорт вміє готувати улюблений десерт королеви Вікторії. Раніше ми ділилися рецептом королівського десерту.

Джерело: Daily Mail

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин