Рецепт кави-меланж, яку обожнював Іван Франко
Письменник дуже любив готувати напій саме цим способом

Розповідаємо, як зварити каву улюбленим способом Івана Франка / Фото: Freepik, WikiMedia
Можливо ви не підозрювали, але легендарний український письменник, поет і вчений Іван Франко теж любив каву вранці. Але готував він її за унікальним рецептом, який у наш час не користується популярністю. А даремно.
Деталі
Кава-меланж до певної міри нагадує капучино. Для її створення потрібно збити молоко з піною і додати невелику кількість експресо. Варто хоч раз спробувати рецепт кави-меланж і ви вже ніколи не забудете смак напою.
Інгредієнти
- Цукор-пісок — 1 ч.л;
- Кава мелена — 6 ч.л;
- Вершки — 150 мл;
- Пудра цукрова;
- Печиво.
Рецепт кави-меланж
- Змішайте вершки з цукровою пудрою до однорідного стану і помістіть в холодильник отриману суміш.
- У турку насипте каву, додайте одну столову ложку цукру і залийте водою. На 6 ложок кави вам знадобиться дві третини склянки води.
- Доведіть до кипіння і процідіть у невеликі попередньо підігріті чашки.
- Додайте збиті вершки і зверху злегка притрусіть корицею або тертим шоколадом.
Раніше ми розповідали, що станеться з організмом після відмови від кави.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні