ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Простий і надзвичайно смачний рецепт лимонного пирога з маком

Рецепти 14:30 - 25 квітня 2023

Він ідеально підходить для чаювання і здивує ваших близьких своїм вишуканим смаком

Простий і надзвичайно смачний рецепт лимонного пирога з маком

Рецепт лимонного пирога з маком/Фото: Tatiane Herder/Pexels

Лимонний пиріг тому, хто ніколи його не куштував, здається випічкою з кислим смаком. Втім насправді це тонкий, вишуканий і солодкий десерт з приємною кислинкою, яка порадує навіть найбільших ненависників лимонів. Додавання маку немов переносить нас у спогади про дитинство та дім. Лимонний пиріг з маком - це класичний рецепт випічки, який ідеально підходить для чаювання чи десерту.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вершкове масло - 175 г;
  • Цукор - 175 г;
  • борошно - 200 г;
  • розпушувач - 1 ч.л.;
  • лимони - 4 ш.т;
  • яйця - 3 шт.;
  • макове насіння - 2 ст.л.;
  • натуральний йогурт - 125 г.

Для глазурі:

  • цукрова пудра - 200 г;
  • лимонний сік - 3 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C/160°C градусів. Змастіть та вистеліть папером для випікання дно глибокої форми для випікання розміром 20 см (або якщо ви використовуєте декоративну форму, то змастіть її).
  2. У мисці збийте розм'якшене масло та цукор до пишності.
  3. Додайте решту інгредієнтів і збийте до однорідності. Порада: борошно змішайте з розпушувачем і просійте до суміші.
  4. Викладіть тісто у форму та розрівняйте поверхню.
  5. Випікайте 40-45 хвилин. Після, дайте випічці відпочити у формі 10 хвилин, потім вийміть, зніміть пергамент і залиште остигати на решітці.
  6. Для приготування глазурі: просійте цукрову пудру в миску. Додайте та збийте лимонний сік, щоб вийшла рідка глазур. Полийте глазур'ю пиріг і залиште застигати.

Раніше ми розповідали рецепт цибулевого пирога, який підкорив світ.

Джерело: Focus

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин