Простий і надзвичайно смачний рецепт лимонного пирога з маком
Він ідеально підходить для чаювання і здивує ваших близьких своїм вишуканим смаком

Рецепт лимонного пирога з маком/Фото: Tatiane Herder/Pexels
Лимонний пиріг тому, хто ніколи його не куштував, здається випічкою з кислим смаком. Втім насправді це тонкий, вишуканий і солодкий десерт з приємною кислинкою, яка порадує навіть найбільших ненависників лимонів. Додавання маку немов переносить нас у спогади про дитинство та дім. Лимонний пиріг з маком - це класичний рецепт випічки, який ідеально підходить для чаювання чи десерту.
Інгредієнти:
Для тіста:
- вершкове масло - 175 г;
- Цукор - 175 г;
- борошно - 200 г;
- розпушувач - 1 ч.л.;
- лимони - 4 ш.т;
- яйця - 3 шт.;
- макове насіння - 2 ст.л.;
- натуральний йогурт - 125 г.
Для глазурі:
- цукрова пудра - 200 г;
- лимонний сік - 3 ст.л.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C/160°C градусів. Змастіть та вистеліть папером для випікання дно глибокої форми для випікання розміром 20 см (або якщо ви використовуєте декоративну форму, то змастіть її).
- У мисці збийте розм'якшене масло та цукор до пишності.
- Додайте решту інгредієнтів і збийте до однорідності. Порада: борошно змішайте з розпушувачем і просійте до суміші.
- Викладіть тісто у форму та розрівняйте поверхню.
- Випікайте 40-45 хвилин. Після, дайте випічці відпочити у формі 10 хвилин, потім вийміть, зніміть пергамент і залиште остигати на решітці.
- Для приготування глазурі: просійте цукрову пудру в миску. Додайте та збийте лимонний сік, щоб вийшла рідка глазур. Полийте глазур'ю пиріг і залиште застигати.
Раніше ми розповідали рецепт цибулевого пирога, який підкорив світ.
Джерело:
Focus
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні