Корисний сніданок без цукру: рецепт сирників з бананом і манкою
Чудовий варіант смачного і здорового сніданку

Рецепт сирників з бананом і манкою/Фото: Rodion Kutsaiev/Pexels
Сніданок завжди задає тон дня. Він має бути смачним і не обтяжувати організм зайвими жирами, щоб зарядитися енергією і бути активними впродовж доби. Ми пропонуємо вам смачний і легкий рецепт сирників з бананом і манкою, які готуються без додавання цукру й ідеально підійдуть для людей, які зараз обмежують себе у споживанні цього підсолоджувача, або ж просто хочуть спробувати більш низькокалорійний варіант цієї популярної страви.
Інгредієнти:
- кисломолочний сир - 400 г;
- яйце - 1 шт;
- манна крупа - 4-5 ст. л.;
- банан - 1 шт;
- ванільний цукор - 1 ч. л.;
- борошно (для обвалювання),
- рослинна олія (для смаження).
Спосіб приготування:
- У глибоку ємність в висипте кисломолочний сир, додайте до нього очищений розім'ятий банан та яйце, перемішайте до однорідності.
- До суміші висипте манну крупу та ванільний цукор. За бажанням у сирники можна додати родзинки, які попередньо необхідно запарити окропом, а потім обсушити за допомогою паперових рушників.
- Залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб манка набухла і ввібрала необхідну вологу.
- Після сформуйте сирники на робочій поверхні, обвалюючи їх у борошні.
- На розігріту сковорідку з рослинною олією, викладіть сирники і обсмажте на середньому вогні з кожного боку до золотистої скоринки. Готові сирники з манкою викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки олії.
- Подавати страву можна зі сметаною, джемом, варенням, йогуртом, фруктами чи ягодами.
Також ми розповідали інший дуже простий і надзвичайно смачний варіант сніданку: рецепт кокосових вафель на рисовому борошні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!