Страва дня від шеф-кухаря: рецепт пирога зі спаржею та беконом
Випікається такий пиріг кілька хвилин, а враження від його божественного смаку запам'ятаються надовго
Покроковий рецепт пирога зі спаржею та м'ясом від шеф-кухаря / Фото: instagram.com/valya__saenko
Найкращі страви ті, які можна запросто модифікувати без втрати смакових властивостей і зовнішнього вигляду. Шеф-кухар Валя Саєнко поділилася саме такою і опублікувала рецепт пирога зі спаржею та беконом.
Деталі
По суті, всі складові, крім спаржі та м'яса, можна замінити на власний розсуд — від цього випічка гіршою точно не стане. Сміливо додавайте улюблені овочі або й зовсім кладіть рибу замість бекону. Результат вразить у будь-якому разі!
Інгредієнти для пирога з беконом
- Тісто листкове без дріжджів — 500 г;
- Крем-сир — 200 г;
- Спаржа — 250 г;
- Бекон — 50 г;
- Сіль, спеції — за смаком;
- Жовток для змащування.
Рецепт пирога з беконом і спаржею
- Розкачайте тісто в пласт і наколіть його виделкою. Змастіть жовтком і пропечіть протягом 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- Для приготування крему змішайте крем-сир із дрібкою солі та додайте спеції на ваш смак.
- Спаржу можна не очищати. Беріть пагін і повільно гніть, поки він не зламається на початку жорсткої частини. Бланшуйте її близько 1 хвилини в киплячій воді з сіллю, а після цього одразу ж залийте холодною водою.
- Коли тісто пропечеться, змастіть його кремовою начинкою, зверху рівномірно розкладіть спаржу, бекон і притрусіть тертим сиром. Запікайте приблизно 5 хвилин при тій самій температурі та подавайте на стіл гарячими. Хай смакує!
Рекомендуємо також спробувати рецепти пирогів у духовці нашвидкуруч:
- М'ясний пиріг для теплого сімейного обіду;
- Пиріг за рецептом дружини українського письменника Івана Франка;
- Рецепт пирога з рибою та сиром майже без калорій.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!