Дуже корисний сніданок: рецепт лляної каші
Приготування лляної каші надзвичайно просте

Рецепт лляної каші/Фото: Instagram
Лляна каша не така популярна як гречана, мана чи вівсяна, але якщо ви хочете отримати від сніданку максимальну кількість вітамінів і мінералів, то в свій раціон краще включити саме її.
Ця страва допомагає вирішити багато проблем із травленням за допомогою клітковини у вмісті і добре впливає на нервову систему. За кількістю вітамінів, мінералів та інших корисних речовин вона може легко конкурувати з синтетичним вітамінно-мінеральним комплексом. Білок у льоні легко засвоюється і не перевантажує шлунок. Також вживання лляної каші сприяє зміцненню серцево-судинної системи та зниженню рівня цукру в крові. Каша є дієтичною та допомагає позбутися зайвої ваги. Ми розкажемо як приготувати цей "супер продукт" смачно і зберегти всі його корисні речовини.
Інгредієнти:
- Насіння льону - 160 г;
- вода - 400 г;
- сіль, цукор - за смаком;
- оливкова олія - 48 мл;
- ягоди або фрукти;
- кориця мелена - за смаком;
Спосіб приготування:
- Насипте насіння льону в чашу блендера і подрібніть (подрібнювати потрібно в будь-якому випадку, оскільки насіння дуже тверде).
- Насипте подрібнене насіння в піалу, залийте окропом, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 5 хвилин.
- Додайте маленьку дрібку солі для балансу смаку і цукор . Також додайте корицю та перемішайте, якщо ви не фанат цієї спеції, можете її не додавати.
- Заправте страву оливковою олією і прикрасьте ягодами свіжими або розмороженими (останні краще розморозити звечора). До стави чудово підійде малина, чорниця, ожина чи лохина. Можна додати шматочки яблука, груші або банану, або ж улюблені горіхи чи сухофрукти.
Корисні та смачні поради:
- Насіння льону з вечора насипте в миску, залийте водою кімнатної температури і залиште на ніч. Води налийте так, щоб вона покрила на 1 см насіння. Вранці там утворюється плівка - це супер корисні біфідобактерії.
- Якщо каша вийшла більш густою, ніж ви хотіли, можна трохи розвести її питною водою до бажаної консистенції.
- Для зміни смаку та різноманіття ви можете додати у блендер разом з насінням льону банани.
- Насіння льону також можна вживати й з іншими кашами. Наприклад, з вівсянкою. Для цього достатньо зварити вівсяні пластівці, насіння льону подрібнити та додати в готову кашу.
Також ми детальніше розповідали про користь лляної каші. Представники Гарвардської медичної школи склали список найкорисніших каш: на першому місці опинилася саме лляна.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!