ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт з Коломиї: традиційна українська кукурудзяна запіканка "Начинка"

Рецепти 12:36 - 08 травня 2023

Дуже смачна покутська випічка, яка смакує як самостійна страва, або як гарнір

Рецепт з Коломиї: традиційна українська кукурудзяна запіканка "Начинка"

Рецепт коломийської "Начинки"/Фото: my_happyfood/Instagram

Начинка - традиційна святкова покутська випічка з кукурудзяної крупи. Її готували переважно на свята, вона буває різною, і кожна ґаздиня її колись робила на власний смак. Нині рецепти "Начинки" на території Галичини, а особливо на Покутті, передаються із покоління в покоління. Своєрідною столицею цієї страви страви вважають Коломию. Відомий фуд-фотограф і кухар Едуард Насиров поділився своїм рецептом смачної української "Начинки".

Інгредієнти:

  • Молоко - 600 мл;
  • кукурудзяна крупа середньо-дрібного помелу - 400 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • цибуля - 2 шт;
  • рослинна олія - 2-3 ст/л;
  • лавровий лист;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на олії.
  2. Змішайте всі інгредієнти крім молока, прогрійте пару хвилин поки масло не розтане, потім влийте у суміш молоко посоліть та поперчіть до смаку і помішуючи доведіть до кипіння, вкладіть лавровий листок. Зменшіть вогонь і варіть ще кілька хвилин, до маса не загусне до консистенції густої сметани
  3. Отриману суміш перекладіть в жароміцну форму застелену пергаментом і відправити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 50-60 хвилин або поки не стане золотистим верх.
  4. Подавайте в теплому або охололому вигляді як гарнір, з салатом/овочами/соліннями або замість хліба до борщу.
Фото: my_happyfood/Instagram
Фото: my_happyfood/Instagram

Раніше ми ділилися рецептом закарпатської мачанки, яку традиційно готують з кропиви.

Джерело: Eduard Nasyrov

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин