Рецепт з Коломиї: традиційна українська кукурудзяна запіканка "Начинка"
Дуже смачна покутська випічка, яка смакує як самостійна страва, або як гарнір

Рецепт коломийської "Начинки"/Фото: my_happyfood/Instagram
Начинка - традиційна святкова покутська випічка з кукурудзяної крупи. Її готували переважно на свята, вона буває різною, і кожна ґаздиня її колись робила на власний смак. Нині рецепти "Начинки" на території Галичини, а особливо на Покутті, передаються із покоління в покоління. Своєрідною столицею цієї страви страви вважають Коломию. Відомий фуд-фотограф і кухар Едуард Насиров поділився своїм рецептом смачної української "Начинки".
- "Найсмачніше сало у моєму житті": рецепт запеченого генеральського сала від Володимира Ярославського
Інгредієнти:
- Молоко - 600 мл;
- кукурудзяна крупа середньо-дрібного помелу - 400 г;
- вершкове масло - 100 г;
- цибуля - 2 шт;
- рослинна олія - 2-3 ст/л;
- лавровий лист;
- сіль і перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на олії.
- Змішайте всі інгредієнти крім молока, прогрійте пару хвилин поки масло не розтане, потім влийте у суміш молоко посоліть та поперчіть до смаку і помішуючи доведіть до кипіння, вкладіть лавровий листок. Зменшіть вогонь і варіть ще кілька хвилин, до маса не загусне до консистенції густої сметани
- Отриману суміш перекладіть в жароміцну форму застелену пергаментом і відправити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 50-60 хвилин або поки не стане золотистим верх.
- Подавайте в теплому або охололому вигляді як гарнір, з салатом/овочами/соліннями або замість хліба до борщу.


Раніше ми ділилися рецептом закарпатської мачанки, яку традиційно готують з кропиви.
Джерело:
Eduard Nasyrov
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні