Як приготувати вареники за 15 хвилин: рецепт від Євгена Клопотенка
Простий рецепт "ледачих" вареників з сиру

Готуємо ліниві вареники/Фото: Getty images
Вареники — ідеальний варіант для сніданку, проте багато хто вважає що їх досить довго готувати. Євген Клопотенко запропонував варіант із сиру, який не займе багато часу.
Складові
- 300 г сиру;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- 4 ст. л. борошна;
- 1 щіпка солі;
- 3 г цедри лимона;
- 200 г натурального йогурту;
- 1 ст. л. цукрової пудри;
- 2 гілочки м'яти.
Алгоритм приготування
- Беремо сир, перетираємо його через сито, щоб у варениках не було грудочок.
- У мисці змішуємо сир, цукор, сіль, лимонну цедру та яйце. Потім додаємо борошно і місимо тісто. У каструлю заливаємо воду і доводимо до кипіння.
- Робочу поверхню слід засипати борошном. Потім викачуємо довгі трубочки з тіста і ріжемо їх на шматочки. Їх потрібно плескати і обваляти в борошні.
- Шматки тіста відварюємо в окропі дві хвилини. Поки вареники варяться, готуємо соус.
- Змішуємо йогурт цукрову пудру та подрібнене листя м'яти з двох гілочок.
Раніше ми розповідали, як приготувати тости з корицею, які залишать незабутнє враження.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні