Несподівано дієтична страва: рецепт лазаньї вегетаріанської
Приготувати таку страву на обід або навіть вечерю зможе кожна господиня, а калорії в ній не зашкодять фігурі

Готуємо вегетаріанську лазанью зі спаржею / Фото: valeria_aksakova/Freepik
Спаржа славиться багатим вмістом вітамінів і мінералів. Вона насичує організм калієм, міддю, магнієм, залізом, сприятливо впливає на нирки і вирізняється цікавим смаком.
Деталі
І саме навесні нестача корисних елементів відчувається найсильніше, особливо під час магнітних бур і температурних перепадів. Рекомендуємо освоїти цей простий рецепт лазаньї вегетаріанської, який вирізняється мінімальною кількістю калорій. Страву можна безпечно вживати навіть під час дієти - фігурі вона не зашкодить.
Інгредієнти для лазаньї
- Спаржа — 250 г;
- Молоко — 220 мл;
- Часник — 3 зубчики;
- Базилік — 30 г;
- Лимон — ½ шт;
- Цибуля ріпчаста — 4 шт;
- Бульйон овочевий — 1 ч.л;
- Лист лазаньї — 6 шт;
- Горошок зелений заморожений — 320 г;
- Сир кисломолочний — 600 г;
- Яйце куряче — 1 шт;
- Горіх мускатний мелений — ½ ч.л;
- Пармезан — 30 г.
Рецепт лазаньї вегетаріанської
- Заздалегідь прогрійте духовку до 180 градусів. Закип'ятіть молоко і додайте до нього горошок на три хвилини, після чого додайте до нього базилік, часник, цедру лимона, цибулю і бульйон. Блендером збийте до однорідності.
- Половину пюре викладіть у форму для випікання і накрийте трьома листами для лазаньї, далі повторіть цей крок.
- Змішайте блендером до однорідної маси яйце і мускатний горіх. Рівномірно розподіліть по лазаньї та вкрийте стручками спаржі. Її слід попередньо варити близько 3 хвилин у підсоленій воді.
- Притрусіть пармезаном і відправте випікатися на 1 годину до золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Раніше рецепт лазаньї розсекретила знаменита актриса Наталі Портман. Пропонуємо спробувати приготувати страву з покроковими інструкціями від голлівудської зірки, щоб вразити всіх за столом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!