Справжня французька випічка: рецепт багета
Багет, приготований за цим рецептом буде свіжим, м’яким усередині та хрустким ззовні

Рецепт французького багета/Фото: Unsplash
Справжній французький багет має неймовірний смак: він свіжий, м’який усередині, хрусткий зовні та маж золотисту скоринку. Приготувати таку випічку можна на власній кухні. Багет, приготований за цим рецептом буде таким, як і в кафе чи крамниці.
Вперше французький багет спекли у 1920-х роках. Оригінальний рецепт французького багета винайшли паризькі пекарі через нормативний акт, що забороняв їм починати роботу до четвертої ранку. Тому часу на замішування і виготовлення круглих хлібин було мало.
Парижанам швидко полюбився незвичний хліб, згодом він став популярний у всьому Парижі, а потім і у світі.
Рецепт французького багета: інгредієнти
- борошно пшеничне — 380 г
- вода — 230 мл
- сіль — 1 ч. л
- дріжджі сухі — 1 ч. л
Спосіб приготування французького багета:
- Налийте в миску трохи теплої води, розмішайте там дріжджі. Миску накрийте кухонним рушником і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
- Борошно просійте разом із сіллю й замісіть тісто.
- Викладіть тісто в миску й накрийте рушником. Залиште підходити в теплому місці на 30 хвилин.
- Далі перекладіть тісто на присипану борошном поверхню й обімніть, залиште так на 15 хвилин, а потім сформуйте багет.
- Перекладіть багет на застелене пергаментом деко і залиште в теплому місці на 90 хвилин.
- Коли тісто підійде, зробіть ножем на багеті косі надрізи.
- Випікайте в розігрітій до 210°C духовці 10-15 хвилин.
Рецепти української кухні ніколи не застаріють, адже наші пращури виношували їх роками та покращували як могли, щоб нащадки насолоджувалися тільки найкращими стравами. Пропонуємо спробувати унікальний рецепт мандриків, про які в Україні, на жаль, знають не всі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!