Смачніше не буває: рецепт фрикадельок із підливою
Страва ідеально підходить до пюре і містить велику кількість білка

Покроковий рецепт фрикадельок до пюре / Фото: timolina/Freepik
Рецепт фрикадельок із підливою змусить ваші рецептори тремтіти від задоволення, бо смачнішої страви ви ще не куштували.
Деталі
Рекомендуємо брати два види м'яса, щоб результат вийшов воістину неперевершеним. За бажанням додавайте улюблені спеції та приправи - так ви тільки зробите фрикадельки ще кращими.
Інгредієнти для фрикадельок
- Свинина — 400 г;
- Грудка куряча — 300 г;
- Молоко 3,2% — 150 мл;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Часник — 3 зубчики;
- Батон — 2 скибочки;
- Борошно пшеничне — 2 ст.л;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Сіль, перець мелений — за смаком.
Для підливки:
- Томати консервовані — 400 г;
- Вода — 200 мл;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Морква — 1 шт;
- Лист лавровий — 2 шт;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Борошно пшеничне — 1 ст.л;
- Приправи — за смаком.
Рецепт фрикадельок із підливою
- Видаліть скоринки з хліба і залийте його молоком на 5 хвилин.
- Промийте куряче та свиняче м'ясо, видаліть зайву вологу паперовим рушником. Наріжте на дрібні шматочки.
- Пропустіть через м'ясорубку м'ясо та батон, а далі додайте до них улюблені спеції та змішайте до отримання однорідної маси.
- Злегка зволожте руки у воді й обвалюйте кожну фрикадельку в борошні.
- Обсмажуйте з усіх боків доти, доки вони не підрум'яняться.
- Наріжте кубиками невеликого розміру ріпчасту цибулю, натріть моркву і відправте обсмажуватися на сковороду.
- Додайте борошно, воду, помідори, лавровий лист і спеції. Тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин, після чого покладіть у підливу фрикадельки і готуйте їх ще 30 хвилин.
А якщо ви полюбляєте більш пряний смак, тоді рекомендуємо спробувати рецепт фрикадельок із каррі.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні