ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Весна на десерт: простий рецепт надзвичайно смачного варення з бузку

Рецепти 14:53 - 14 травня 2023

Квіти можна не тільки тримати у вазі, але й законсервувати у банку

Весна на десерт: простий рецепт надзвичайно смачного варення з бузку

Рецепт бузкового варення: Фото: Pexels

Період коли квітне бузок - просто казковий і хочеться, аби ці прекрасні дерева затримали свій цвіт на довше. Колір та запах бузку подобається багатьом і є одним із символів закінчення холодної зими і настання весни. Але бузок - не проста квітка, з якої можна зробити букет і поставити у вазу, зокрема з бузку можна зварити варення, а його аромат і колір нагадуватиме вам цей чудовий сезон кожного разу, як ви ласуватимете цим десертом. Крім того, варення з бузку – не просто незвичайний десерт, але і лікарський засіб, здатний поліпшити стан при багатьох недугах.

Інгредієнти:

  • свіжі квіти бузку (без стебел) - 500 г ;
  • цукор, - 500 г;
  • лимон - 1 шт.;
  • вода - 500 мл.

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду. Візьміть 1/3 квітів і засипте їх в окріп. Прикрийте каструлю кришкою і приберіть її з плити. Нехай відвар охолоне і настоїться.
  2. Процедіть відвар. Квіточки можна викинути, вони більше не потрібні.
  3. Решту квітів ретельно розітріть із цукром. Однорідна паста, звичайно, не вийде, але і "кашки" буде достатньо.
  4. Висипте перетерті з цукром квіти у відвар. Додайте вичавлений сік лимона сік і проваріть варення не менше 20 хвилин – поки не загусне сироп до консистенції рідкого меду.
  5. Готове бузкове варення розлийте по невеликих баночках і закрийте кришками.

Також ми розповідали простий рецепт ніжної сирної запіканки.

Джерело: Telegraf

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин