Весна на десерт: простий рецепт надзвичайно смачного варення з бузку
Квіти можна не тільки тримати у вазі, але й законсервувати у банку

Рецепт бузкового варення: Фото: Pexels
Період коли квітне бузок - просто казковий і хочеться, аби ці прекрасні дерева затримали свій цвіт на довше. Колір та запах бузку подобається багатьом і є одним із символів закінчення холодної зими і настання весни. Але бузок - не проста квітка, з якої можна зробити букет і поставити у вазу, зокрема з бузку можна зварити варення, а його аромат і колір нагадуватиме вам цей чудовий сезон кожного разу, як ви ласуватимете цим десертом. Крім того, варення з бузку – не просто незвичайний десерт, але і лікарський засіб, здатний поліпшити стан при багатьох недугах.
Інгредієнти:
- свіжі квіти бузку (без стебел) - 500 г ;
- цукор, - 500 г;
- лимон - 1 шт.;
- вода - 500 мл.
Спосіб приготування:
- Закип'ятіть воду. Візьміть 1/3 квітів і засипте їх в окріп. Прикрийте каструлю кришкою і приберіть її з плити. Нехай відвар охолоне і настоїться.
- Процедіть відвар. Квіточки можна викинути, вони більше не потрібні.
- Решту квітів ретельно розітріть із цукром. Однорідна паста, звичайно, не вийде, але і "кашки" буде достатньо.
- Висипте перетерті з цукром квіти у відвар. Додайте вичавлений сік лимона сік і проваріть варення не менше 20 хвилин – поки не загусне сироп до консистенції рідкого меду.
- Готове бузкове варення розлийте по невеликих баночках і закрийте кришками.
Також ми розповідали простий рецепт ніжної сирної запіканки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!