RU UA
1

Як приготувати варення з кульбаб: рецепт оригінального десерту

Рецепти 11:00 - 15 травня 2023

Цей літній десерт також досить корисний

Як приготувати варення з кульбаб/Фото: Getty images

Як приготувати варення з кульбаб/Фото: Getty images

Мало, хто знає, що кульбаба може бути компонентом для смачного та корисного десерту. У цій рослині міститься безліч корисних вітамінів. Однак треба не переїдати, а також не варто споживати людям з алергією, хронічними захворюваннями внутрішніх органів, виразковою хворобою, цукровим діабетом та каменем у жовчному міхурі.

Інгредієнти для приготування варення з лимоном

  • 350 г пелюсток кульбаби;
  • 900 г цукру;
  • 150 лимона;
  • 1 ложка води.

Алгоритм приготування

  1. Миємо і нарізаємо кубиками лимон, видаляємо кісточки і додаємо пелюстки кульбаб, перемішуємо.
  2. Заливаємо один літр води, накриваємо кришкою та варимо його на середньому вогні до кипіння.
  3. Зменшуємо вогонь, готуємо відвар ще 15 хвилин. Потім треба повністю охолонути і процідити через марлю.
  4. Переливаємо відвар у каструлю, доводимо цукор до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо до консистенції.
  5. Готове варення потрібно розлити по стерилізованих банках і зберігати у холодильнику.

Також ми розповідали простий рецепт ніжної сирної запіканки.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин