Як приготувати варення з кульбаб: рецепт оригінального десерту
Цей літній десерт також досить корисний

Як приготувати варення з кульбаб/Фото: Getty images
Мало, хто знає, що кульбаба може бути компонентом для смачного та корисного десерту. У цій рослині міститься безліч корисних вітамінів. Однак треба не переїдати, а також не варто споживати людям з алергією, хронічними захворюваннями внутрішніх органів, виразковою хворобою, цукровим діабетом та каменем у жовчному міхурі.
Інгредієнти для приготування варення з лимоном
- 350 г пелюсток кульбаби;
- 900 г цукру;
- 150 лимона;
- 1 ложка води.
Алгоритм приготування
- Миємо і нарізаємо кубиками лимон, видаляємо кісточки і додаємо пелюстки кульбаб, перемішуємо.
- Заливаємо один літр води, накриваємо кришкою та варимо його на середньому вогні до кипіння.
- Зменшуємо вогонь, готуємо відвар ще 15 хвилин. Потім треба повністю охолонути і процідити через марлю.
- Переливаємо відвар у каструлю, доводимо цукор до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо до консистенції.
- Готове варення потрібно розлити по стерилізованих банках і зберігати у холодильнику.
Також ми розповідали простий рецепт ніжної сирної запіканки.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ