Нова зірка вашого меню: пікантний баскський чизкейк з травами
Готується ця страва навіть легше, ніж елементарно

Нова зірка вашого меню: пікантний баскський чизкейк з травами/Фото: Kitchen Stories
Урочисто представляємо ваш наступний улюблений сніданок: пікантний баскський чизкейк з травами. Так, сирник може бути не лише солодким, а й розкривати усю палітру смаків.
Деталі
Спочатку може здатися суперечливим використання блакитного сиру та пармезану в “торті”, але саме це робить цей пікантний чизкейк геніальною стравою. Завдяки своїй кремовій текстурі та сміливому пікантному смаку це найприємніший варіант, і він точно виділяється серед нудних страв для бранчу. При цьому його також спокійно можна намастити на хліб чи насолоджувати як закускою.
Інгредієнти
- 300 г – вершковий сир
- 115 г – блакитний сир
- 100 г – сир пармезан
- 240 г – вершки
- 3 яйця
- 60 г – жирні вершки (не менше 30%)
- 1 ст.л крохмалю
- 1 ч.л часникового порошку
- 1 ч.л цибульного порошку
- 1 ст.л петрушка
- 1 зелена цибуля
- сіль, перець – на смак
- оливкова олія (для змазування)
Спосіб приготування
- Для пікантного чізкейка розігрійте духовку до 180°C. Круглу форму змастіть і вистеліть пергаментним папером. Папір має покривати всю форму і звисати з країв.
- У блендері додайте та змішайте вершковий сир, блакитний сир, пармезан, вершки й жирні вершки, яйця, часниковий порошок, цибульний порошок і кукурудзяний крохмаль до отримання однорідної кремоподібної маси.
- Дрібно наріжте петрушку та цибулю, а потім додайте їх до сирної суміші.
- Вилийте суміш у форму та запікайте 40-50 хвилин, доки краї та верх не стануть золотисто-коричневого кольору з дещо хитким центром.
- Вийміть і дайте охолонути до кімнатної температури та поставте в холодильник приблизно на 4 години, або на ніч. За бажанням перед подачею прикрасьте свіжою зеленню та оливками.
Рецепт яблучного пирога з корицею нашвидкоруч: легкий десерт до чаю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!