Кілька хвилин і готово: рецепт лінивих пиріжків із шинкою
Для таких пиріжків не потрібно довго і нудно вимішувати тісто, а потім випікати в духовці, адже готуються вони за лічені хвилини на сковороді
Рецепт пиріжків із шинкою на сковороді / Фото: allkharkov.ua
Хоча б один рецепт лінивих пиріжків знає, мабуть, кожна досвідчена господиня. Називаються вони так, тому що приготувати таку страву можна за лічені хвилини.
Деталі
Але ви навряд чи куштували пиріжки з шинкою на сковороді з ніжного тіста і простих інгредієнтів. Результат виходить настільки чудовим, що ви й оком не встигнете моргнути, як випічка розлетиться по руках усіх членів сім'ї.
Інгредієнти для ледачих пиріжків
Тісто:
- Кефір — 300 г;
- Борошно пшеничне — 250 г;
- Яйце куряче — 1 шт;
- Сода харчова — 0,5 ч.л;
- Сіль — 1 ч.л.
Начинка:
- Шинка — 130 г;
- Сир твердий — 100 г;
- Яйце варене — 2 шт;
- Цибуля зелена — за смаком;
- Олія рослинна.
Рецепт лінивих пиріжків із шинкою покроково
- Змішайте в глибокій мисці яйце, сіль, злегка підігрітий кефір, соду і просіяне попередньо борошно.
- Шинку та цибулю наріжте, а яйця та сир натріть.
- Тісто і начинку з'єднайте до однорідності, щоб не було грудочок.
- Змастіть розігріту сковорідку олією і викладайте на неї ложкою пиріжки.
- Смажити потрібно не більше 5 хвилин з обох боків під кришкою до утворення золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, як приготувати смажені пиріжки по-одеськи. Настільки просто і швидко ви ще жодного разу не готували.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!