RU UA
1

Цей рецепт зеленого борщу зі щавлем і яйцем дасть заряд бадьорості та вітамінів

Рецепти 20:55 - 23 травня 2023

Кращої страви для весняної вечері годі й шукати, а кількість корисних речовин у ній просто зашкалює

Як приготувати зелений борщ зі щавлем і яйцем / Фото: timolina/Freepik

Як приготувати зелений борщ зі щавлем і яйцем / Фото: timolina/Freepik

Зелений борщ - це варіація традиційної української страви з освіжаючим і легким смаком. На відміну від класичної червоної версії, в рецепт зеленого борщу входить щавель. Він-то і надає йому особливої кислинки та аромату.

Деталі

Додавання яйця під час подачі наповнює борщ додатковим білком, вітамінами D, B12 і цинком. Це той самий випадок, коли можна приготувати на вечерю не тільки що-небудь смачне, а й дуже корисне.

Інгредієнти

  • Ребра свинячі — 500 г;
  • Картопля — 3 шт;
  • Морква — 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Щавель — 100 г;
  • Вода — 3 л;
  • Яйце — 4 шт;
  • Лист лавровий — 1 шт;
  • Олія соняшникова — 20 г;
  • Сіль, перець — за смаком.

Рецепт зеленого борщу з яйцем

  1. Для м'ясного бульйону доведіть м'ясо в холодній воді до кипіння і приберіть зайву пінку. Готуйте його близько 60 хвилин на повільному вогні.
  2. Дістаньте ребра і видаліть кістки. Бульйон процідіть і знову покладіть у нього м'ясо та доведіть до кипіння.
  3. Для картоплі найкраще підійде нарізка у формі кубиків. Відправте все в бульйон.
  4. Натріть моркву та наріжте дрібно цибулю. Просмажте їх на рослинній олії приблизно 5 хвилин, а далі покладіть у каструлю.
  5. Зваріть яйця круто, видаліть шкаралупу, промийте їх і розріжте навпіл. Додавайте їх у тарілку з борщем під час подачі.
  6. Щавель додавайте після приготування картоплі, а після цього доведіть страву до кипіння і дайте злегка охолонути. Подавати бажано зі сметаною.

Нагадаємо, що готувати улюблені страви краще вдома. Дослідники з'ясували, що ресторанна їжа сильно збільшує ризик передчасної смерті.

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин