Цей рецепт зеленого борщу зі щавлем і яйцем дасть заряд бадьорості та вітамінів
Кращої страви для весняної вечері годі й шукати, а кількість корисних речовин у ній просто зашкалює
Як приготувати зелений борщ зі щавлем і яйцем / Фото: timolina/Freepik
Зелений борщ - це варіація традиційної української страви з освіжаючим і легким смаком. На відміну від класичної червоної версії, в рецепт зеленого борщу входить щавель. Він-то і надає йому особливої кислинки та аромату.
Деталі
Додавання яйця під час подачі наповнює борщ додатковим білком, вітамінами D, B12 і цинком. Це той самий випадок, коли можна приготувати на вечерю не тільки що-небудь смачне, а й дуже корисне.
Інгредієнти
- Ребра свинячі — 500 г;
- Картопля — 3 шт;
- Морква — 1 шт;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Щавель — 100 г;
- Вода — 3 л;
- Яйце — 4 шт;
- Лист лавровий — 1 шт;
- Олія соняшникова — 20 г;
- Сіль, перець — за смаком.
Рецепт зеленого борщу з яйцем
- Для м'ясного бульйону доведіть м'ясо в холодній воді до кипіння і приберіть зайву пінку. Готуйте його близько 60 хвилин на повільному вогні.
- Дістаньте ребра і видаліть кістки. Бульйон процідіть і знову покладіть у нього м'ясо та доведіть до кипіння.
- Для картоплі найкраще підійде нарізка у формі кубиків. Відправте все в бульйон.
- Натріть моркву та наріжте дрібно цибулю. Просмажте їх на рослинній олії приблизно 5 хвилин, а далі покладіть у каструлю.
- Зваріть яйця круто, видаліть шкаралупу, промийте їх і розріжте навпіл. Додавайте їх у тарілку з борщем під час подачі.
- Щавель додавайте після приготування картоплі, а після цього доведіть страву до кипіння і дайте злегка охолонути. Подавати бажано зі сметаною.
Нагадаємо, що готувати улюблені страви краще вдома. Дослідники з'ясували, що ресторанна їжа сильно збільшує ризик передчасної смерті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!