Свинина з медом та калиною: готуємо м’ясо за стародавнім українським рецептом
М'ясо з додаванням калини здивує вас незвичним поєднанням смаків
Рецепт калинки/Фото: скріншот
В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є калинка — це смачний та незвичний спосіб приготування свинини.
Рецепт калинки: інгредієнти
- 500 г. свинини
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 2 стебла селери
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 склянка червоного вина
- 1 склянка м’якого меду
- 2 гілочки розмарину
- 2 гілочки тим’яну
- 1 ст. л. олії
- сіль та перець
- 1 гілочка калина
Спосіб приготування калинки:
- Наріжте свинину кубиками і обсмажте на олії до золотисто-коричневого кольору.
- Додайте нарізані цибулини, моркву та селеру, обсмажуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин, доки овочі не стануть м’якими.
- Додайте томатну пасту та розмарин, обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
- Додайте вино, мед та тим’ян.
- Зменшіть вогонь до середнього та готуйте протягом 30 хвилин, доки м’ясо не стане м’яким та сік не випарується на ¼ частини.
- Додайте нарізану калину та готуйте ще 5 хвилин.
- Подавайте страву гарячою, прикрашену з тим’яном та розмарином.
Одеська кухня вражає своїм різноманіттям. У рецептах цього регіону можна знайти вишукані перші та другі страви. Раніше ми розповідали, як приготувати ніжний суп з куркою та галушками.
Джерело:
Оbozrevatel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ