RU UA
1

Свинина з медом та калиною: готуємо м’ясо за стародавнім українським рецептом

Рецепти 08:48 - 24 травня 2023

М'ясо з додаванням калини здивує вас незвичним поєднанням смаків

Рецепт калинки/Фото: скриншот

Рецепт калинки/Фото: скріншот

В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є калинка — це смачний та незвичний спосіб приготування свинини.

Рецепт калинки: інгредієнти

  • 500 г. свинини
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 стебла селери
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 склянка червоного вина
  • 1 склянка м’якого меду
  • 2 гілочки розмарину
  • 2 гілочки тим’яну
  • 1 ст. л. олії
  • сіль та перець
  • 1 гілочка калина

Спосіб приготування калинки:

  1. Наріжте свинину кубиками і обсмажте на олії до золотисто-коричневого кольору.
  2. Додайте нарізані цибулини, моркву та селеру, обсмажуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин, доки овочі не стануть м’якими.
  3. Додайте томатну пасту та розмарин, обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
  4. Додайте вино, мед та тим’ян.
  5. Зменшіть вогонь до середнього та готуйте протягом 30 хвилин, доки м’ясо не стане м’яким та сік не випарується на ¼ частини.
  6. Додайте нарізану калину та готуйте ще 5 хвилин.
  7. Подавайте страву гарячою, прикрашену з тим’яном та розмарином.

Одеська кухня вражає своїм різноманіттям. У рецептах цього регіону можна знайти вишукані перші та другі страви. Раніше ми розповідали, як приготувати ніжний суп з куркою та галушками.

Джерело: Оbozrevatel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин