Головна страва на Трійцю 2023: рецепт святкового короваю
Ця випічка символізує достаток та щастя

Рецепт короваю на Трійцю/Фото: скріншот
Свято Трійці, як і Великдень, також завжди припадає на неділю. У наших пращурів було заведено завжди пекти на свято коровай, який символізує достаток та щастя. Випічкою пригощали рідних, друзів та навіть просто перехожих.
Ділимося рецептом святкового короваю, який варто обов’язково приготувати на Трійцю.
Рецепт короваю на Трійцю: інгредієнти
- борошно пшеничне – 1 кг
- яйця курячі – 2 шт
- дріжджі швидкого приготування – 11 г
- цукор – 3 скл
- сіль – 1 десертна ложка
- молоко – 200 мл
- олія соняшникова – 50 мл
- вода – скільки візьме тісто
Спосіб приготування святкового короваю:
- У глибоку миску насипати борошно, дріжджі, розбийте посередині яйце, додайте цукор з сіллю, а також склянку теплого молока та склянку теплої води.
- Замісіть тісто. Коли воно почне ліпитися у одну грудку, додайте рослинну олію. Добре вимісіть тісто, щоб було еластичне, і залишіть його на 1 годину.
- Коли тісто підніметься, його потрібно поділити на 3 частини. Дві з них будуть використовуватися для декору, а одна буде основою.
- З більшої частини тіста сформуйте кулю та викладіть на пергамент. З другої частини потрібно зробити три довгі смужки та сплести косичку. Отриману косичку викладіть навколо короваю.
- З третьої частки тіста зробіть декор, це можуть бути квіти чи різні фігури — їх потрібно викласти на коровай.
- Готовий коровай змастіть яйцем і випікайте у духовці за температури 150 градусів приблизно 30 хвилин.
В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є калинка — це смачний та незвичний спосіб приготування свинини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ