RU UA
1

Готуємо косовицю: рецепт стародавньої української страви

Рецепти 14:42 - 26 травня 2023

Це дуже смачний та корисний салат з буряком та горіхами

Рецепт косовиці/Фото: скріншот

Рецепт косовиці/Фото: скріншот

В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є косовиця — це смачний та та корисний салат з буряком та горіхами.

Рецепт косовиці: інгредієнти

  • 2 середні буряки
  • 1 склянка горіхів (можна використовувати горіхи будь-якого сорту)
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування косовиці:

  • Намочіть горіхи в холодній воді на кілька годин або на ніч.
  • Після того, як горіхи належним чином замочені, обсушіть їх і подрібніть у блендері або кавомолці до стану крихти.
  • Почистіть буряки, наріжте їх на кубики та покладіть у велику миску.
  • Додайте горіхову крихту, цукор, оцет, рослинну олію, сіль та перець до буряків.
  • Все добре перемішайте.
  • Покладіть косовицю на тарілку і притрусіть зверху зеленню.

Свято Трійці, як і Великдень, також завжди припадає на неділю. У наших пращурів було заведено завжди пекти на свято коровай, який символізує достаток та щастя. Випічкою пригощали рідних, друзів та навіть просто перехожих. Раніше ми ділилися рецептом святкового короваю, який варто обов’язково приготувати на Трійцю.

Джерело: Оbozrevatel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин