ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Французький фруктовий десерт: рецепт клафуті

Рецепти 18:18 - 30 травня 2023

Цей десерт простий у приготуванні, але його смак ви запам'ятаєте надовго

Рецепт клафуті/Фото: скріншот

Рецепт клафуті/Фото: скріншот

Пропонуємо приготувати французький десерт клафуті — це щось середнє між пирогом та класичною запіканкою. Клафуті можна приготувати з різними фруктами, але зазвичай використовують черешню, сливи або яблука. Можна використовувати вишні, полуницю, чорницю — словом, будь-які ягоди й фрукти, які вам до вподоби.

Рецепт клафуті: інгредієнти

  • 500 г фруктів;
  • 100 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 250 мл молока;
  • 100 г борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • ванільний цукор або кориця до смаку.

Спосіб приготування клафуті:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для запікання олією та посипте цукром.
  2. Очистить фрукти від кісточок і шкірки (якщо потрібно) та наріжте на шматочки. Розподіліть їх за формою рівномірно.
  3. У мисці збийте яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром або корицею. Кориця більше підійде до яблук, але якщо ви любите ці прянощі — додавайте сміливо.
  4. Додайте молоко та борошно й перемішайте до однорідності. Отримане тісто має бути рідким і без грудочок.
  5. Акуратно вилийте тісто поверх фруктів у формі. Поставте форму в духовку та запікайте близько 40 хвилин або до золотистої скоринки.
  6. Після приготування дістаньте клафуті з духовки й дайте трохи охолонути. Подавайте теплим чи холодним, посипавши цукровою пудрою або додавши вершки чи морозиво.

Приготувати смачні та ніжні оладки без борошна – легко та просто! Раніше ми ділилися рецептом десерту на кожен день.

Джерело: Фокус

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин