Французький фруктовий десерт: рецепт клафуті
Цей десерт простий у приготуванні, але його смак ви запам'ятаєте надовго

Рецепт клафуті/Фото: скріншот
Пропонуємо приготувати французький десерт клафуті — це щось середнє між пирогом та класичною запіканкою. Клафуті можна приготувати з різними фруктами, але зазвичай використовують черешню, сливи або яблука. Можна використовувати вишні, полуницю, чорницю — словом, будь-які ягоди й фрукти, які вам до вподоби.
Рецепт клафуті: інгредієнти
- 500 г фруктів;
- 100 г цукру;
- 4 яйця;
- 250 мл молока;
- 100 г борошна;
- 50 г вершкового масла;
- дрібка солі;
- ванільний цукор або кориця до смаку.
Спосіб приготування клафуті:
- Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для запікання олією та посипте цукром.
- Очистить фрукти від кісточок і шкірки (якщо потрібно) та наріжте на шматочки. Розподіліть їх за формою рівномірно.
- У мисці збийте яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром або корицею. Кориця більше підійде до яблук, але якщо ви любите ці прянощі — додавайте сміливо.
- Додайте молоко та борошно й перемішайте до однорідності. Отримане тісто має бути рідким і без грудочок.
- Акуратно вилийте тісто поверх фруктів у формі. Поставте форму в духовку та запікайте близько 40 хвилин або до золотистої скоринки.
- Після приготування дістаньте клафуті з духовки й дайте трохи охолонути. Подавайте теплим чи холодним, посипавши цукровою пудрою або додавши вершки чи морозиво.
Приготувати смачні та ніжні оладки без борошна – легко та просто! Раніше ми ділилися рецептом десерту на кожен день.
Джерело:
Фокус
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні