RU UA
1

Стародавній спосіб приготування свинини: рецепт українського хрінника

Рецепти 21:11 - 30 травня 2023

М'ясо з додаванням хрону здивує вас незвичним поєднанням смаків

Рецепт українського хрінника/Фото: скріншот

Рецепт українського хрінника/Фото: скріншот

В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є хрінник — це смачний та незвичний спосіб приготування свинини.

Рецепт хрінника: інгредієнти

  • 500 г свинини (плечова частина)
  • 200 г хрону
  • 1 головка цибулі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. кетчупу
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту
  • сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування хрінника:

  1. Нарізати свинину на кубики розміром близько 2 см.
  2. Почистити хрін та натерти його на терці з дрібними отворами.
  3. Почистити цибулю та нарізати її дрібними кубиками.
  4. Розігріти олію в сковорідці та обсмажити свинину до золотистого кольору.
  5. Додати цибулю та продовжувати смажити ще 2-3 хвилини до м'якості.
  6. Додати хрін у сковорідку та змішати зі свининою.
  7. Додати томатну пасту та кетчуп у сковорідку та змішати з іншими інгредієнтами.
  8. Додати цукор та оцет до суміші та добре перемішати.
  9. Додати сіль та перець до смаку.
  10. Зменшити вогонь та тушкувати страву під кришкою ще близько 30-40 хвилин, поки свинина не буде м'якою та хрін не стане м'яким.

Раніше ми ділилися рецептом калинки — це смачний та незвичний спосіб приготування м’яса.  Свинина з додаванням калини готується легко, але її унікальний смак ви запам’ятаєте надовго.

Джерело: Оbozrevatel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин