Стародавній спосіб приготування свинини: рецепт українського хрінника
М'ясо з додаванням хрону здивує вас незвичним поєднанням смаків

Рецепт українського хрінника/Фото: скріншот
В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є хрінник — це смачний та незвичний спосіб приготування свинини.
Рецепт хрінника: інгредієнти
- 500 г свинини (плечова частина)
- 200 г хрону
- 1 головка цибулі
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. кетчупу
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту
- сіль та перець – за смаком
Спосіб приготування хрінника:
- Нарізати свинину на кубики розміром близько 2 см.
- Почистити хрін та натерти його на терці з дрібними отворами.
- Почистити цибулю та нарізати її дрібними кубиками.
- Розігріти олію в сковорідці та обсмажити свинину до золотистого кольору.
- Додати цибулю та продовжувати смажити ще 2-3 хвилини до м'якості.
- Додати хрін у сковорідку та змішати зі свининою.
- Додати томатну пасту та кетчуп у сковорідку та змішати з іншими інгредієнтами.
- Додати цукор та оцет до суміші та добре перемішати.
- Додати сіль та перець до смаку.
- Зменшити вогонь та тушкувати страву під кришкою ще близько 30-40 хвилин, поки свинина не буде м'якою та хрін не стане м'яким.
Раніше ми ділилися рецептом калинки — це смачний та незвичний спосіб приготування м’яса. Свинина з додаванням калини готується легко, але її унікальний смак ви запам’ятаєте надовго.
Джерело:
Оbozrevatel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні