RU UA
1

Як приготувати вершкове морозиво в домашніх умовах: рецепт від Євгена Клопотенка

Рецепти 11:10 - 01 червня 2023

Страва складається всього із 4 інгредієнтів

Як приготувати вершкове морозиво/Фото: Getty images

Як приготувати вершкове морозиво/Фото: Getty images

Морозиво — це ідеальна страва для спекотних літніх днів, яка при цьому відносно просто готується. Український кулінар Євген Клопотенко ділиться рецептом варіанта морозива із вершків.

Складові

  • 420 мл молока;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 120 мл вершків 33%.

Алгоритм приготування

  1. Змішуємо яйця з цукром у мисці та злегка збиваємо за допомогою вінчика. Не потрібно збивати яйця до піни.
  2. Молоко нагріваємо до 60 градусів, до появи першої пари. Тепле молоко змішайте із яєчною сумішшю.
  3. Отриману суміш переливаємо в сотейник та варимо на маленькому вогні до того, як температура досягне 82 градусів. Якщо у вас немає термометра, то варіть доти, доки суміш не почне трохи густіти. При цьому обов'язково постійно помішуйте суміш лопаткою до самого дна сотейника.
  4. Знімаємо суміш із вогню і даємо охолонути. Вливаємо туди вершки, перемішуємо та перекладаємо в морозилку. Можна використовувати пластиковий контейнер із кришкою та поставити в морозилку.
  5. Через півгодини потрібно дістати контейнер та перемішати морозиво. Повторюємо процедуру 4 рази через кожні 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб у морозиві не утворилися кристали. Після останнього перемішування залиште морозиво на 6-8 годин.

Нещодавно ми ділилися рецептом домашніх ірисок. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин