Як приготувати вершкове морозиво в домашніх умовах: рецепт від Євгена Клопотенка
Страва складається всього із 4 інгредієнтів

Як приготувати вершкове морозиво/Фото: Getty images
Морозиво — це ідеальна страва для спекотних літніх днів, яка при цьому відносно просто готується. Український кулінар Євген Клопотенко ділиться рецептом варіанта морозива із вершків.
Складові
- 420 мл молока;
- 120 г цукру;
- 2 яйця;
- 120 мл вершків 33%.
Алгоритм приготування
- Змішуємо яйця з цукром у мисці та злегка збиваємо за допомогою вінчика. Не потрібно збивати яйця до піни.
- Молоко нагріваємо до 60 градусів, до появи першої пари. Тепле молоко змішайте із яєчною сумішшю.
- Отриману суміш переливаємо в сотейник та варимо на маленькому вогні до того, як температура досягне 82 градусів. Якщо у вас немає термометра, то варіть доти, доки суміш не почне трохи густіти. При цьому обов'язково постійно помішуйте суміш лопаткою до самого дна сотейника.
- Знімаємо суміш із вогню і даємо охолонути. Вливаємо туди вершки, перемішуємо та перекладаємо в морозилку. Можна використовувати пластиковий контейнер із кришкою та поставити в морозилку.
- Через півгодини потрібно дістати контейнер та перемішати морозиво. Повторюємо процедуру 4 рази через кожні 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб у морозиві не утворилися кристали. Після останнього перемішування залиште морозиво на 6-8 годин.
Нещодавно ми ділилися рецептом домашніх ірисок.
Джерело:
Сайт Євгена Клопотенка
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ