Весняний освіжаючий напій: рецепт квасу з бузини
Напій виходить досить газований, має насичений аромат та легкі квіткові нотки

Рецепт квасу з бузини/Фото: Рexels
На початку червня можна приготувати корисний квас із бузини. Адже саме в цей час квітне ця неймовірна рослина.
Квас із бузини — напій, який чудово втамовує спрагу навіть у найспекотніші дні. В народі його називають домашнім шампанським. Рецепт такої смакоти простий та невибагливий у приготуванні.
Рецепт квасу з бузини: інгредієнти
- 10 л води;
- 12-15 суцвіть бузини;
- 1-1,2 кг цукру;
- 10-20 г лимонної кислоти (можна замінити 1 лимоном).
Спосіб приготування газованого квасу з бузини:
- Заздалегідь зберіть суцвіття з чорної бузини (робити це краще в суху погоду) - квас домашній готується з пилка цієї рослини, адже в ньому є натуральні дріжджі, які харчуються цукром (тому напій вийде газованим).
- Зверніть увагу, що на квас із бузини найкраще підходять молоді суцвіття, які вже розкрилися. Також обов'язково перевірте, щоб на квітах не було комах.
- Зріжте квіти з пилком із плодоніжок.
- Візьміть велику каструлю, на дно висипте підготовлені квіти бузини. Додайте цукор, сік лимона чи лимонну кислоту.
- Залийте 10 літрами води, перемішайте, щоб розчинився цукор. Залиште ємність за кімнатної температури на 5 днів, щоб розпочався процес бродіння. Щоб усередину не потрапили мошки, не забудьте накрити її рушником. Перемішуйте квас декілька разів на день.
- Коли квас із бузини готовий, відцідіть його від квітів. Перелийте у пляшки так, щоб одна четверта ємності залишалася вільною. Стисніть пляшку, щоб вийшло повітря. Закрийте кришкою і поставте до холодильника або іншого прохолодного місця.
- Коли стінки пляшки надуються, це означає, що процес бродіння повністю завершився і напій готовий до вживання.
Навесні уже можна порадувати себе свіжими плодами, а з них, своєю чергою, приготувати смачні та незвичайні страви. Раніше ми ділилися рецептом освіжаючого квасу з ревеню.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні