Згадував ще Котляревський: старовинний рецепт української шпундри з буряка
Пропонуємо приготувати забуту українську страву, яка сподобається вашій родині

Українська шпундра за стародавнім рецептом/Фото: pixabay
Старовинну українську шпундру ще Котляревський згадував в "Енеїді". Ця страва з буряка та м’яса свинини заслуговує на те, щоб ви відтворили її у сучасних умовах на своїй кухні.
Інгредієнти
- свинина - 500 г
- буряк - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- часник, зубчики - 3 шт.
- оцет 9% - 3 ст. л.
- смалець - 3 ст. л.
- борошно пшеничне - 2 ст. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Очистіть буряк, розріжте на дві половини та наріжте кожну половину великими скибками. Наріжте кожну половину цибулі півкільцями. Подрібніть часник. Наріжте свинину на великі шматочки. Приправте м’ясо сіллю та перцем.
- Розігрійте смалець у великій глибокій сковороді. Обсмажте свинину до золотистої скоринки. Додайте у сковороду буряк, цибулю, часник та обсмажте хвилин 5-7 разом із м’ясом.
- Після того, як свинина набуде золотистої скоринки, додайте у сковороду оцет та воду. Налийте води, щоб вона покрила овочі та м’ясо. Тушкуйте шпундру до повної готовності м’яса та овочів. Знадобиться не менше години.
- Замість оцту можна використати сік половини лимона.
- Наприкінці готування додайте у страву борошно, сіль та перець на смак. Ретельно перемішайте та тушкуйте ще кілька хвилин.
Раніше ми писали, як запекти буженину, щоб м'ясо вийшло соковитим. Якщо ви приготуєте буженину за цим рецептом, м'ясо гарантовано вийде ароматним та соковитим.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні