Смачно по-гуцульськи: рецепт домашньої локшини з бринзою
Автентична страва своїми руками

Рецепт домашньої локшини з бринзою / Фото: Pixabay
У гуцулів є смачна та неповторна, хоч і дещо складна страва: домашня локшина, яку подають з бринзою та шинкою. Деякі можуть порівняти її з італійською карбонарою, проте це не просто український аналог, а неповторний витвір мистецтва. Ділимося рецептом.
Вам знадобиться:
- 1 велике яйце
- 200 г борошна
- 2 жовтки
- 100 г бринзи
- 50 г шинки або бекону сирого копчення
- 5 мл олії
- 2 г солі
Спосіб приготування:
- Яйце й курячі жовтки збийте виделкою, додайте олію та посоліть.
- Борошно просійте на стіл. У ньому зробіть заглиблення та вилийте всередину яєчну суміш. Замісіть тісто: воно не повинно липнути до рук.
- Накрийте тісто рушником та почекайте 20 хвилин.
- Розділіть тісто на 4 частини, кожну з них тонко розкачайте. Залиште на 10-15 хвилин.
- Із тіста зробіть рулети та наріжте смужками шириною не більше 5 мм. Кожну розкрутіть та викладіть окрему поверхню, яку заздалегідь треба присипати борошном. Почекацте, поки висохне.
- Варіть локшину в підсоленому окропі 3-4 хвилини.
- Шинку або бекон наріжте дрібним кубиком та підсмажте.
- Локшину процідіть та додайте до бекону. 30 секунд прогрійте на сильному вогні.
- Бринзу подрібніть та додайте до страви.
Нещодавно ми ділилися стародавнім українським рецептом шпундри.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ