RU UA
1

Смачно по-гуцульськи: рецепт домашньої локшини з бринзою

Рецепти 16:21 - 02 червня 2023

Автентична страва своїми руками

Смачно по-гуцульськи: рецепт домашньої локшини з бринзою

Рецепт домашньої локшини з бринзою / Фото: Pixabay

У гуцулів є смачна та неповторна, хоч і дещо складна страва: домашня локшина, яку подають з бринзою та шинкою. Деякі можуть порівняти її з італійською карбонарою, проте це не просто український аналог, а неповторний витвір мистецтва. Ділимося рецептом.

 Вам знадобиться:

  • 1 велике яйце
  • 200 г борошна
  • 2 жовтки
  • 100 г бринзи
  • 50 г шинки або бекону сирого копчення
  • 5 мл олії
  • 2 г солі

Спосіб приготування:

  1. Яйце й курячі жовтки збийте виделкою, додайте олію та посоліть. 
  2. Борошно просійте на стіл. У ньому зробіть заглиблення та вилийте всередину яєчну суміш. Замісіть тісто: воно не повинно липнути до рук. 
  3. Накрийте тісто рушником та почекайте 20 хвилин.
  4. Розділіть тісто на 4 частини, кожну з них тонко розкачайте. Залиште на 10-15 хвилин.
  5. Із тіста зробіть рулети та наріжте смужками шириною не більше 5 мм. Кожну розкрутіть та викладіть окрему поверхню, яку заздалегідь треба присипати борошном. Почекацте, поки висохне.
  6. Варіть локшину в підсоленому окропі 3-4 хвилини.
  7. Шинку або бекон наріжте дрібним кубиком та підсмажте. 
  8. Локшину процідіть та додайте до бекону. 30 секунд прогрійте на сильному вогні. 
  9. Бринзу подрібніть та додайте до страви.

Нещодавно ми ділилися стародавнім українським рецептом шпундри.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин