Без курки та яєць: готуємо справжній салат "Цезар"
Вас може здивувати, що у класичний "Цезар" не додають курки та варених яєць

Рецепт класичного салату "Цезар"/Фото: pexels
Мало хто знає, що справжній салат "Цезар" готується без курки чи креветок. Окрім того, варені яйця в нього не додають. Основними інгредієнтами страви стали: листя салату ромен, грінки зі старого хліба й тертий пармезан.
Це все заправляли особливим соусом, який, власне, і є суттю рецепта. Бренд-шеф ресторанних проєктів групи компаній "Фоззі Груп" Марко Черветті розповів, як приготувати справжній "Цезар".
Інгредієнти
- салат романо - 100 г
- пармезан - 15 г
- сухарики - 80 г
- філе анчоуса - 25 г
- часник, зубчики - 1 шт.
- яйце куряче, жовток - 2 шт.
- лимон, сік - 15 мл
- вустерський соус - 10 мл
- гірчиця зерниста - 80 г
- оливкова олія - 30 мл
Спосіб приготування
- Приготуйте соус. Для цього у блендер складайте філе анчоуса, пропущений через прес зубчик часнику, вустерський соус, гірчицю, два жовтки й сік половинки лимона. Усе ретельно збийте.
- Продовжуючи збивати, поступово додавайте тоненькою цівкою оливкову олію. У результаті має вийти густий соус.
- Для страви поріжте листя салату, викладіть на тарілку, полийте соусом. Зверху викладіть сухарики та додайте пармезан.
Раніше ми писали, як приготувати салат із селери та яблук, який викличе фурор. Інгредієнти дуже прості й не потребують тривалого готування, тому зробити такий салат можна за кілька хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!