Забудете про магазинний: рецепт французького хліба з прянощами
Звичний батон вас більше не цікавитиме

Рецепт французького пряного хліба / Фото: Pixabay
Франція недарма вважається країною, яка має одну із найсмачніших кухонь у всьому світі. Ділимося з вами рецептом пряного хліба, який змусить вас забути про батон чи чорний хліб із супермаркету: ароматний та духмяний, він підкорить серце будь-кого.
Вам знадобиться:
- 135 г оливок без кісточки
- цибуля шалот
- 115 г сиру чедер
- півтори склянки борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- пів чайної ложки солі
- 3 яйця
- пів склянки молока 3,2%
- чверть склянки оливкової олії
- бекон на смак
- перець на смак
Спосіб приготування:
- Оливки наріжте, а цибулю шалот подрібніть. Сир натріть на великій терці. Усе складіть в окрему місткість.
- Бекон наріжте кубиками та підсмажте. Викладіть на серветку, щоб позбутися зайвого жиру. Додайте у миску з іншими інгредієнтами.
- В окремій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, сіль і перець. Зробіть невелике заглиблення та вбийте яйця, влийте молоко й олію. Ретельно перемішайте і замісіть тісто лопаткою.
- Додайте оливки, цибулю та сир. Знову перемішайте до однорідності.
- Форму змастіть олією та перекладіть туди тісто. Випікайте хліб 50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Нещодавно ми ділилися рецептом домашньої локшини з бринзою.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ