Його забула майже вся Україна: рецепт холодника на літо
Цей незвичайний холодний суп готували наші предки, а сучасна Україна несправедливо його забула

Покроковий рецепт забутого українського холодника / Фото: Freepik
Українська кухня може похвалитися трьома видами борщу - червоним, зеленим і холодним. Останній якраз і є холодником, рецепт якого ми сьогодні представимо.
Деталі
Холодний борщ ідеально вписується в спекотні літні дні зі спекотними променями палючого сонця. Він і заповнить дефіцит вологи в організмі, і допоможе швидко освіжитися, а готується без варіння, прямо як окрошка.
Інгредієнти
- Буряк — 150 г;
- Лимон — ½ шт;
- Яйце куряче — 5 шт;
- Кріп — 2 пучки;
- Цибуля зелена — 1 пучок;
- Огірок свіжий — 5 шт;
- Редис — 10 шт;
- Кефір — 1,5 л;
- Вода — 1,5 л;
- Сіль — за смаком.
Рецепт холодника
- Буряк ретельно промийте та видаліть стебло. Варіть його приблизно 30 хвилин, а потім наповніть холодною водою каструлю і дайте постояти приблизно 7 хвилин. Яйця зваріть круто, очистіть і відставте.
- Доведіть 1,5 л води до кипіння у великій посудині, нарізаний дрібними квадратами буряк без шкірки опустіть в окріп і дайте воді закипіти, після чого вогонь можете вимкнути.
- Розріжте навпіл лимон і з однієї половинки вичавіть у каструлю сік, а потім добре перемішайте вміст.
- Промийте зелень під проточною водою і на свій розсуд наріжте. Те саме стосується огірків і редиски - їх можна або нарізати кубиками, або просто натерти на тертці. Яйця наріжте середніми кубиками.
- Відправте всю нарізку в каструлю і влийте туди 1,5 л кефіру. Перемішайте і дайте страві настоятися в холодильнику хоча б 1 годину, а краще цілу ніч. Приємного апетиту!
Рекомендуємо також обов'язково спробувати українську страву, яку незаслужено забула вся країна. Раніше ми публікували рецепт баби-шарпанини - пирога з риби з божественним смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!